SUMMERSCHOOL #5 - De 5 redenen waarom Nynke Kloosterman van Diezijner in de stad zit

Nynke Kloosterman is eigenaresse van Diezijner, een bijzondere winkel die bekend staat als 'die leuke jurkjes winkel' in het centrum van Groningen. Het is geen toeval dat Nynke in Groningen is neergestreken. Zij vindt dat ondernemen in een bruisend stadscentrum grote voordelen heeft. Welke? Nynke somde de vijf voornaamste redenen voor ons op. 

"Groningen is een bruisende stad die een groot en divers publiek aantrekt. Niet alleen stadjers en ommelanders (inwoners van de stad en platteland) maar ook veel toerisme uit Duitsland en eigen land”

1. Diversiteit
Groningen heeft een groot aanbod aan zelfstandige ondernemers, dat maakt dat de binnenstad zich onderscheid van andere steden. Groningen verrast. Groningen is een bruisende stad die een groot en divers publiek aantrekt. Niet alleen stadjers en ommelanders (inwoners van de stad en platteland) maar ook veel toerisme uit Duitsland en eigen land”. Zo begint Nynke Kloosterman. Nynke is eigenaresse van Diezijner; een kleurrijk warenhuisje waar herkomst, materiaalkeuze en de maker voorop staan. Van dames- tot kinderkleding, van papierwaar tot hebbedingen, van speelgoed tot mode- en woonaccessoires maar ook huidverzorging. Je vind het allemaal bij Diezijner. Ook geeft Nynke aan dat Groningen een echte studentenstad is, wat weer een positief effect heeft op de werkgelegenheid, het toerisme en de algehele sfeer van de binnenstad. Kortom, aan diversiteit ontbreek het in Groningen niet!

2. Reuring
Reuring zorgt ervoor dat de stad bruist en afwisselend is. “Groningen is een stad waar veel wordt georganiseerd en het is veruit de leukste stad van het noorden om een dagje te winkelen, aldus Nynke. Dat is voor haar een belangrijke drijfveer geweest is zich in Groningen te vestigen. "Het is het centrum van het noorden en we denken groots, met evenementen zoals Eurosonic en het Groninger museum die een grote aantrekkingskracht hebben op een brede doelgroep. Zo zorgen de stad en de ondernemers in de stad ervoor dat er veel redenen zijn om naar Groningen te komen voor een dagje of weekend. 

3. Gezelligheid en gemoedelijkheid
Door de levendigheid die de stad biedt zijn er niet echt ‘stille’ dagen. Maar het is er nooit zo druk, dat het niet ontspannen winkelt. "Groningen heeft het aanbod van een grote stad maar de gemoedelijke sfeer van een dorp. In de winkels staat vriendelijkheid en gastvrijheid voorop. Er is een goede balans tussen grote ketens en eigenheid. Waardoor Groningen ook minder lijkt geraakt door de crisis. Er blijft genoeg keuze over."

4. De Groninger durft
Diezijner is een winkel met een uitgesproken assortiment. Dit komt mede doordat Nynke graag experimenteert en pioniert. In Groningen is daar de ruimte voor omdat het publiek groter denkt dan de standaard mainstream gedachte. "Hier durft men zichzelf te zijn en zichzelf te laten zien."

5. Groningen is goed bereikbaar en autoluw
Het centrum is compact en logisch. Je kan dwalen door de stad zonder te verdwalen. Doordat het centrum van Groningen autovrij is, en het dus is ingericht op het winkelend publiek, is het een erg prettige winkelstad. Op 15 minuten loop- of fietsafstand is het overgrote deel van de hoogtepunten van Groningen te bereiken. Het goed geregelde openbaar vervoer zorgt daarnaast voor een goede ontsluiting van de (binnen)stad. Deze logistieke kenmerken Nynke wderom als grote voordelen aan het hebben van een winkel in een stad als Groningen.