Geen vraag te gek
088 973 06 00

Middag over de informatieplicht Energiebesparing in je winkel

Op maandag 3 juni van 16:00 tot 17:30 uur en vrijdag 7 juni van 14:00 tot 15:30 uur organiseren we een praktische en leuke middag over een betere wereld en hoe jij daar (in kleine stapjes) nu al mee kan beginnen. 

Elke dag hoor of lees je wel wat over het klimaat, de Informatieplicht Energiebesparing, CO²-neutraal zijn in 2030 en zo verder. Maar wat moet jij als ondernemer nu doen? Of wat kan je doen? Over wat je moet doen kunnen we simpel zijn: elk bedrijf dat een verbruik heeft van 25 000m³ en/of  50.000 khw moet dat per 1 juli melden. Maar ongeacht of je aangifte moet doen, er zijn tal van dingen die je kan doen om jouw verbruik drastisch naar beneden te brengen (goed voor het milieu en de portemonnee). 

Op maandag 3 juni van 16:00 tot 17:30 uur en vrijdag 7 juni van 14:00 tot 15:30 uur organiseren we in het Retailhuis in Zeist een praktische en leuke middag over een betere wereld en hoe jij daar (in kleine stapjes) nu al mee kan beginnen. 

Programma:

  • Klimaat: waarom en wat dan?
    José de With en Femke den Hartog (MVO-adviseurs van INretail) leggen uit wat wet Informatieplicht Energiebesparing inhoudt, voor welke bedrijven die van toepassing is en waarom het belangrijk is om je energieverbruik naar beneden te brengen. 
     
  • Klimaatgerust: hoe dan?
    En hoe ga je dan aan de slag? Daar hebben we samen met Ecomatters over nagedacht. Hoe maken we die informatieplicht praktisch en begrijpelijk? Samen hebben we een online tool ontwikkeld (vanaf eind mei beschikbaar), helemaal gericht op de non-food retail waarmee je kan ontdekken hoe goed je al bezig bent. Als je de gratis tool hebt doorlopen, krijg je een helder stappenplan waarmee je aan de slag kan om klimaatneutraler te worden (en tegelijk een hoop energie kan besparen) en te voldoen aan wet- en regelgeving! 
    Ecomatters geeft je uitleg over de tool. Thuis kan je ‘m dan meteen invullen.

Kom je ook?

* verplichte velden

Delen