Geen vraag te gek
088 973 06 00

Workshop duurzaam hout(producten) inkopen

In veel producten is hout verwerkt. Weet jij als inkoper de herkomst van het hout in de producten die jij inkoopt? Of weet je onder welke arbeidsomstandigheden de producten zijn geproduceerd?

Je kunt als inkoper niet de hele productieketen nagaan, maar er je hebt wel de verplichting om te identificeren waar de risico’s in de productieketen zitten en die zoveel mogelijk te vermijden. Hierover is straks ook wetgeving van kracht, namelijk de Zorgplicht Kinderarbeid.

Hoe kan je voorkomen dat jij fout hout in je winkel hebt? Of dat werknemers in het verre oosten, zonder dat jij het weet, onder slechte arbeidsomstandigheden jouw mooie producten in elkaar zetten? De basis daarvoor vormt de Due Diligence (risicoanalyse). Hoe jij die risicoanalyse vervolgens omzet in een praktisch en simpel inkoopbeleid, daar gaan we gedurende de Workshop Duurzaam Hout op in.

INretail en Tuinbranche Nederland organiseren op 16 januari om 13:00 uur een workshop om een beeld te geven hoe jij je inkoopproces goed kan inrichten. Daarbij komt naar voren welke risico’s je voor ogen moet hebben, hoe certificaten daarbij kunnen helpen, hoe je dit kan voorvertalen naar de klant en hoe je de risicoanalyse die je gedaan hebt kan omzetten naar een praktisch beleid.

Meld je aan voor de workshop

Voor wie? Inkopers van hout of houtproducten in de retail
Datum: 16 januari 2020
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Retailhuis, Arnhemse Bovenweg 100 in Zeist

Programma:              

 Convenant hout
 Waar staan we nu met convenant hout?

 Berdien Overeem, Convenant Hout

 Keurmerken
 Waarom zou je kiezen voor een keurmerk?
 Waarom kiest de consument voor keurmerk?

 Liesbeth Gort, FSC

 Due Diligence
 Waar zitten de risico’s voor jou?

 Femke den Hartog, INretail

 Beleid maken
 Hoe implementeer je op een praktische manier
 beleid?

 Bodi Helling, Noble Achievers

Delen