Geen vraag te gek
088 973 06 00

Retail advies

Retail advies ontvangen is als beginnende ondernemer zeer waardevol. Er komt als retailer zoveel op je af dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. INretail is een brancheorganisatie voor retailers van non-food producten. Wij lobbyen niet alleen voor groei in de retail sector, maar geven ook inzicht in de laatste cijfers en trends. Daarnaast bieden we je juridische ondersteuning en geven we je graag personeelsadvies. Op deze manier helpen we je uit te groeien tot een succesvolle ondernemer die weet waar hij of zij voor staat en waar zijn of haar kansen en aandachtspunten liggen. 

Advies en begeleiding voor jouw beginnende onderneming

Wanneer je je bij ons aansluit, mag je rekenen op vakkundig advies en professionele begeleiding bij de financiering en bedrijfsvoering van jouw onderneming. Om je winkel goed te laten functioneren, is een doordacht ondernemersplan noodzakelijk. Hierin concretiseer je je plannen en maak je een overzicht van alle mogelijke kansen en obstakels. Ook is het belangrijk om na te denken over de financiering van je onderneming. Hoe financier je bijvoorbeeld je werkkapitaal? Hoe zorg je ervoor dat je onderneming haar liquiditeit behoudt? Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt bij de start van je winkel, maar ook juridische bijstand geeft je als beginnende onderneming de nodige zekerheid. Als je te maken krijgt met een koppige medewerker, een boze klant of kwaadwillige vastgoedeigenaar, is het handig om te weten wat je rechten zijn.

Tips & tricks voor ondernemers in de retail

Als ondernemer is het van belang innovatief te zijn en mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen. Het is echter lastig om naast jouw gewone bezigheden ook aandacht te hebben voor de laatste trends. Als website voor ondernemers nemen wij je graag de nodige zorgen uit handen. Zo laten we je zien:

  • hoe je een RI&E moet maken;

  • wat alternatieve financieringsvormen zijn als de bank geen optie is;

  • wat de belangrijkste afspraken van de retail cao zijn.

Een RI&E staat voor Risico Inventarisatie en Evaluatie. Elke werkgever is verplicht om een RI&E op te stellen om zo de gezondheid en veiligheid van de werkomgeving te bevorderen. Voorkom gevaarlijke situaties door vooraf de risico’s in kaart te brengen. Niet alleen risico’s op de werkvloer vormen voor ondernemers een steeds groter probleem. Ook is het niet altijd makkelijk om de financiering van je bedrijf rond te krijgen. Als financiering door de bank geen optie is, zijn er gelukkig nog tal van andere alternatieve financieringsvormen. Denk bijvoorbeeld aan crowdfunding, een bijstandsverlening voor zelfstandigen of een microkrediet. Vraag gerust retail advies aan voor jouw persoonlijke situatie.  

Inzicht in trends en ontwikkelingen binnen de detailhandel

Als ondernemer in de detailhandel krijg je helaas onvermijdelijk wel eens te maken met winkelcriminaliteit. Hoe ga je hiermee om? Als brancheorganisatie zetten we ons in om diefstal en andere vormen van criminaliteit zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarnaast houden we de laatste cijfers en ontwikkelingen in de gaten en geven we je op basis hiervan retail advies. Ook brengen we je graag op de hoogte van andere soorten informatie over de detailhandel. Hoeveel besteden consumenten gemiddeld per sector? Hoe verhouden de cijfers van jouw eigen winkel zich eigenlijk tot de algemene marktcijfers van de detailhandel in non food? Door informatie te ontvangen over de ontwikkelingen in jouw sector krijg je meer inzicht in het functioneren van jouw eigen onderneming.

De voordelen van een CBW-erkende winkel

Als beginnende onderneming is de toekomst vaak onzeker. De retail professionals van INretail helpen je daarom bij het vinden van een vernieuwend retailmodel dat aansluit bij de wensen van je doelgroep. Bovendien biedt lid worden van INretail ook diverse voordelen voor jouw onderneming. Door je aan te sluiten bij onze brancheorganisatie voor retailers, mag je je onderneming CBW-erkend noemen. Dit is een garantieregeling die je klanten zekerheid en veiligheid biedt. Zo zijn consumenten verzekerd van goede regelingen omtrent annulering, levertijd, levering en vervoer. Met een CBW-erkenningsregeling vergroot je niet alleen je naamsbekendheid, maar ben je ook een aantrekkelijk alternatief ten opzichte van concurrenten zonder het CBW-erkend keurmerk. Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op of word lid voor professioneel retail advies!

Gratis retail consults van onze adviseurs

Wil jij graag weten wat INretail precies voor je kan betekenen? Geef je op voor onze gratis retail consult die iedere eerste maandag van de maand plaatsvindt. Je hebt recht op een uur gratis consult per adviseur. Kom langs bij INretail of stel je vragen via Skype. Vraag bijvoorbeeld advies over juridische zaken, de bedrijfsvoering, de communicatie binnen je bedrijf en naar buiten toe en over human resource management. Vraag een retail consult aan of word direct lid.