Geen vraag te gek
088 973 06 00

Winkelcriminaliteit

Ga winkelcriminaliteit tegen met de tips van INretailHeb je last van winkelcriminaliteit en wil je nagaan hoe het andere bedrijven vergaat? Of wil je een inschatting maken van de huidige stand van zaken binnen een bepaalde sector of branche? Wij zorgen er met onze cijfers & trends voor dat je een goed beeld krijgt van de ontwikkelingen. Daarnaast kunnen we advies bieden om criminaliteit zoveel mogelijk tegen te gaan.

Hoe voorkom je winkelcriminaliteit?

We brengen winkelcriminaliteit in kaart en houden de ontwikkelingen voor je in de gaten. Op die manier kunnen we berichten over wat er gaande is en ervoor zorgen dat je je daar net als de andere ondernemers goed tegen kunt wapenen. Winkelcriminaliteit valt moeilijk uit te bannen, er valt echter wel voldoende tegen te doen om de uitwassen tot een minimum te beperken. Voorkom winkelcriminaliteit met behulp van deze handige tips:

  • heb aandacht voor de klant;
  • wees alert of afwijkend gedrag;
  • stel huisregels op waar je klanten zich aan moeten houden;
  • zorg voor overzicht in de winkel;
  • hang camera's op;
  • controleer de winkelvoorraad regelmatig;
  • volg samen met je personeel een training.

Met behulp van deze handige checklist voorkom je misschien niet alle winkelcriminaliteit, maar blijf je in ieder geval waakzaam en zorg je dat criminelen minder snel de kans krijgen om iets in jouw winkel uit te halen.

Hoe reken je af met winkeldieven?

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar alle goede voorbereidingen ten spijt blijft winkeldiefstal helaas bestaan. Wat moet je doen als je iemand in je winkel betrapt op diefstal? Probeer ondanks de situatie kalm en beleefd te blijven. Zeg bij een aanhouding letterlijk 'ik houd u aan op verdenking van diefstal' en leid de verdachte uit het zicht van de klanten. Bel daarna direct de politie. Zodra de politie ter plaatse is, draag je de verdachte over aan de politie en doe je aangifte. Uiteraard is het belangrijk dat niet alleen jij, maar ook je personeel op de hoogte is van deze procedure. Licht je werknemers daarom in over het beleid dat jij als winkel hanteert in het geval van winkeldiefstal. 

Training voor het omgaan met winkelcriminaliteit

Volg een training met je personeel omtrent het onderwerp winkelcriminaliteit. Zo weten jij en je werknemers altijd wat jullie moeten doen in geval van diefstal of aggressie. Via onze ledenwinkel ontvang je meer informatie over de training die wij aanbieden. Daarnaast heb je hier de mogelijkheid om voordelige winkelinrichting te bestellen en kan je rekenen op kortingen met betrekking tot veiligheid, waardoor je het risico op schade door winkelcriminaliteit tot een minimum beperkt. Neem gerust contact met ons op voor tips omtrent criminaliteit.