Geen vraag te gek
088 973 06 00

INretail in de media | Tweede Kamerverkiezingen

Volg onze liveblog

16 september

Retailnews - 'Te weinig aandacht voor retail in de miljoenennota' >>
Er staan te weinig positieve punten voor de retailsector in de miljoenennota die dinsdag werd gepresenteerd. Dat zegt brancheorganisatie INretail. “Er is meer maatwerk nodig voor de sector die nestelt in de haarvaten van de lokale en de landelijke economie.”

RetailtrendsWat retailers hadden gehoopt van de miljoenennota >>
Werkgevers en werknemers reageerden over het algemeen positief op de miljoenennota. Maar niet in de retailsector. Wat schort er aan de rijksbegroting voor het komende jaar?

BNR ZakenDoen - Lobbypanel over Prinsjesdag en media bespelen >>
Prinsjesdag zit erop, de rijksbegroting voor het komende jaar is er. Zijn onze lobbyisten tevreden met de verdeling van de centjes? Of hadden ze het afgelopen jaar misschien wat meer (digitale) bakjes koffie moeten drinken om hun zaak te bepleiten? Dat en meer bespreken we in het Lobbypanel met Jan Meerman (INretail) en Peter van Keulen (Public Matters).

15 september

De ondernemer - Podcast Prinsjesdag: 'Vertrouwen en samenwerking helpt retailsector uit crisis' >>
In de speciale Prinsjesdageditie van De Ondernemer op New Business Radio spreekt Jan Meerman (directeur van INretail) over de nabije toekomst van retail in tijden van crisis. En wat er moet gebeuren om het vertrouwen van de consument terug te winnen? Dat vertelt consumentenpsycholoog en Raad van Advies-lid Patrick Wessels.

De Ondernemer Radio - Podcast Prinsjesdag: Dit vinden branche-organisaties van de Miljoenennota >>
Hier kun je De Ondernemer Prinsjesdag-uitzending als podcast terugluisteren, waarin Jan Meerman, directeur INretail, en consumentenpsycholoog Patrick Wessels de studiogasten waren. We belden met Hans Biesheuvel (ONL), Leendert-Jan Visser (MKB-Nederland) en Cristel van den Ven (voorzitter Vereniging Zelfstandigen Nederland).

11 september 2020

Telegraaf - Compacte stad heeft toekomst >>
In de binnensteden neemt het aantal leegstaande winkelpanden snel toe. Directeur Jan Meerman van brancheorganisatie INretail waarschuwt voor een enorme verloedering als er nu niet wordt ingegrepen. 

RTL Z - Forse toename winkelleegstand (vanaf minuut 03:00) >> 
Als er niks gebeurt, dan loopt de leegstand in de winkelstraten verder op. Dat zal desastreuze gevolgen hebben voor de binnensteden. Daarvoor waarschuwt de brancheorganisatie INretail.