Weten aan welke knoppen je moet draaien 1

Weten aan welke knoppen je moet draaien

14 juli 2021

Digitalisering wordt ook in het retail landschap steeds belangrijker. Als je bij wilt blijven moet je er mee aan de slag. Het blijkt voor veel ondernemers een uitdaging: het is druk in de winkel dus er is geen tijd, je mist de kennis of je weet niet waar je moet beginnen. Om je hiermee op weg te helpen lanceerden we een actie om gratis digitaliseringsvouchers aan te vragen ter waarde van €1.000,-. Een voucher voor bijvoorbeeld een webshop review of social media advies. Joy Verkoulen van Intersport Roermond zag de actie in de branchenieuwsbrief van INretail en was er snel bij. Wij gingen met Joy in gesprek over haar ervaringen. 

Welke vouchers?

Je koos voor hulp bij social media en SEO (Search Engine Optimalisation; ook wel zoekmachinemarketing). Waarom koos je voor deze vouchers?
“Zoals we de afgelopen jaren hebben gemerkt is online zichtbaarheid steeds belangrijker geworden, ook voor de retail. Ook voor ons is dit de afgelopen jaren een focus geworden binnen onze marketingafdeling. Waar wij binnen de organisatie al actief zijn op onze social kanalen blijven wij de ontwikkelingen volop volgen en vinden wij het belangrijk om in te spelen op de wensen van onze volgers en klanten. De afgelopen jaren hebben wij hier dan ook diverse ontwikkelingen in doorgemaakt en tools toegepast die wij bij ons vinden passen. Daarnaast hebben wij ook het besef gekregen hoe kwetsbaar je bent als je niet optimaal gebruik maakt van je online zichtbaarheid of tools. Zeker in een COVID-19 periode waarin sluiting van de fysieke winkels helaas nodig was.”

“Onze social media-activiteiten hebben een bijdrage geleverd aan onze online zichtbaarheid. Met een aangepast budget hebben we toch consumenten weten te bereiken. We hebben geleerd om in te spelen op de snelheid en de behoefte van onze volgers en klanten. Dit heeft de organisatie dan ook doen besluiten om hier een volgende stap in te zetten: online onze winkelvoorraad verkopen via intersport.nl en daarnaast het bouwen van een webshop voor onze dames Fashion & Lifestyle winkel La Piola in Roermond. Hopelijk gaat deze webshop snel live! De keuze voor SEO-training sluit ook perfect aan bij bovenstaande ontwikkelingen.” 

Wat leverde het op?

Wat heeft het traject je tot nu toe opgeleverd?  
“We hebben succesvolle campagnes (advertenties) gedraaid op onze social kanalen, waardoor we de zichtbaarheid omhoog hebben gebracht. Met daarbij de focus om onze klanten te triggeren om onze winkels te bezoeken. Daarnaast hebben wij de nieuwe SEO kennis ingezet voor het schrijven van nieuwe teksten voor de webshop zodat onze producten beter vindbaar worden. We weten nu aan welke knoppen we moeten draaien om zichtbaar te zijn met onze producten.”

Blik op de toekomst

Dat zijn mooie stappen. En hoe kijken jullie naar de toekomst? 
“De stappen die we tot nu toe hebben gezet zijn voor ons al een behoorlijke uitdaging. In de toekomst willen we ons blijven focussen op online en nieuwe stappen zetten op het gebied van digitalisering. Zeker gezien de snelheid die deze wereld met zich meebrengt.”

Aanrader?

Dan nog een laatste vraag. Raad je mede-ondernemers aan om ook een voucher aan te schaffen, en zo ja, waarom?
“Absoluut. De twee vouchers die wij hebben gekozen waren onwijs leerzaam en direct toepasbaar. De trainingen geven je inzicht in een belangrijk onderdeel wat – naar mijn mening – bij het werken in de retail hoort. Er is tijd en ruimte om na te denken over je eigen organisatie en hoe je de opgedane kennis kunt toepassen in de praktijk. Je kunt leren van professionals, maar je ook laten inspireren. En dat is naar mijn mening, vooral in deze tijd, onwijs belangrijk. Samen bereik je meer dan alleen!” 

Heb jij nog geen gebruik gemaakt van de voucheractie? Hier lees je er meer over. Let op: wees er snel bij want 60% van de vouchers zijn al vergeven.

Jeanny Reemers

Jeanny Reemers

Managementassistente

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.