Geen vraag te gek
088 973 06 00

Duurzaam inkopen

Het is opvallend dat van de retailers die niets aan MVO doen 60% daarvan wel wil, maar denkt geen of nauwelijks invloed te hebben op duurzaamheid in de keten.

Terwijl het verbeteren van de productomstandigheden juist begint bij verantwoord inkopen. We helpen je op weg bij de eerste stap richting duurzaam inkopen en het maken van de juiste keuzes.

Laat je inspireren en ga aan de slag, op naar 2030! 

✓ Duurzaamheid wordt een persoonlijk verhaal, lees hier De Week van Jan terug.

✓ Op zoek naar duurzaam verpakkingsmateriaal? Bekijk hier Het Groene Boekje.

✓ Logistiek is binnen de retail erg versnipperd. Individuele bedrijven organiseren goederenstromen allemaal zelf. Bundeling van vervoersstromen, en zo winst uit de samenwerking te halen, is de kern van wat INretail Logistiek doet.

✓ Makkelijk geld verdienen en branchegenoten aan energie helpen? Het klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is het zo simpel. Je hoeft er alleen je dak voor te verhuren! Wij leggen er samen met leverancier Groen Leven zonnepanelen op en jouw dak levert energie op voor de hele branche. Laat de Retail groen kleuren met INretail Groen.

✓ Weten hoe je, heel eenvoudig, kan besparen op energie? Gebruik de gratis INretail-Klimaat Gerust tool.

✓ Wat kan jij als ondernemer morgen al doen voor een duurzamere toekomst? Download de gratis whitepaper: Koopkeuze van de consument steeds duurzamer

✓ Marlous Veenman, INretails communicatie-adviseur van de Ledenwinkel: Wist je dat je fors op jouw energie- en kosten kan besparen als je overgaat op LED-verlichting? Kijk in de ledenwinkel voor korting op zuinige verlichting.

✓ INretail Beleidsadviseur MVO Femke den Hartog: "In onze maatschappij wordt transparantie steeds belangrijker. En steeds vaker zul je daarom antwoorden moeten geven op vragen die gaan over verantwoordelijkheid die jij neemt bij de inkoop. Door duidelijk en eerlijk te zijn over bijvoorbeeld de herkomst van producten, creëer je verkoopkansen. Lees hier mijn tips:" (klik op de plaat om deze te vergroten)

 

Delen