Geen vraag te gek
088 973 06 00

Resultaten enquête 'Winkeldiefstal'

Vier op de tien winkeliers ervaren agressie en geweld op de winkelvloer. Werk in de Winkel heeft onderzoek gedaan naar wat winkelcriminaliteit betekent voor de winkelmedewerker. Benieuwd naar de resultaten?

Winkeldiefstal: het gebeurt regelmatig en helaas ook door het winkelpersoneel zelf. Naast omzetschade heeft winkeldiefstal vaak een grote impact op de sfeer en het gevoel van veiligheid binnen het team.

Werk in de Winkel deed voor INretail onderzoek naar de manier waarop winkelmedewerkers omgaan met diefstal en agressieve klanten in hun winkel. Ruim 200 medewerkers hebben hun mening gegeven en suggesties gedaan voor verbetering.

Wil jij de belangrijkste resultaten bekijken, klik dan hier voor deze handige factsheet of open de volledige rapportage.  

Dorien Krassenberg, Beleidsadviseur Onderwijs

“Agressie en winkeldiefstal: het ligt niet bij iedereen top-of-mind en eigenlijk wil je het er niet over hebben. Gelukkig blijkt dat 95% van de medewerkers zich betrekkelijk veilig voelt in de winkel. Winkeldiefstal en lastige of agressieve klanten valt echter niet te voorkomen. Belangrijk is dat jouw medewerkers weten hoe zij moeten handelen. Uit de rapportage blijkt dat maar 19% van de medewerkers een training (online of offline) heeft gevolgd. Dat kan en moet beter!”

Al is de praktijk altijd anders, als je weet hoe je diefstal kunt voorkomen en agressieve klanten te woord kan staan, dan bespaart dit stress en angstgevoelens binnen jouw team. Zonder dat je het doorhebt, heeft agressie en diefstal namelijk ook invloed op het bedrijfsresultaat.

Mijn oproep aan jullie: voorkomen is beter dan genezen! Communiceer en investeer in scholing en maak jouw medewerkers weerbaar. 37% van de werknemers geeft namelijk aan dat de informatievoorziening over derving (winkeldiefstal) beter kan!

Kijk eens naar de passende en betaalbare trainingen die op Werk in de Winkel aangeboden worden. Hier kunnen medewerkers (gratis) online veiligheidstrainingen volgen, van bijvoorbeeld FHKN.” 

Delen