Geen vraag te gek
088 973 06 00

Slim ondernemen

De sterke opkomst van commerciële platformen als bol.com, Amazon en Zalando stelt ondernemers in de detailhandel voor hele nieuwe uitdagingen. Met hun enorme bereik bij miljoenen consumenten zijn het voor jou als schoenretailer geduchte concurrenten.

Sturen

Temeer daar zij in staat zijn om de consument met geavanceerde technologieën zodanig te sturen dat de klantreis bij hen of één van hun partners eindigt met een aankoop.

Community building

Dat dit soort platformen, om met hem in zee te gaan, eerder kijken naar de waarde die een nieuwe partner kan toevoegen dan naar zijn omvang, biedt zelfs relatief kleine bedrijven als schoenwinkels ongedachte en wellicht onverwachte mogelijkheden. Door retailers met een goede naam en een groot bereik in hun verzorgingsgebied toe te voegen, zijn platformen in staat zich in kwalitatief opzicht te versterken. Zo krijgen ze meer invloed op consumenten die, via hun favoriete winkel, voor meer binding en continuïteit zorgen. ‘Community building’ is daarvan het beoogde resultaat.

Topshoe.nl

Met de gedachte ‘wat zij kunnen, kunnen wij beter’ is door een aantal ondernemers in de schoenenbranche een eigen platform in de markt gezet. Een initiatief dat sindsdien veel weerklank heeft gevonden in onze branche. Want nu al zijn zo’n 90 schoenwinkels bij Topshoe.nl aangesloten. De meerwaarde van Topshoe.nl is niet alleen dat het gezamenlijke bereik veel groter is dan van een individuele webshop, maar tevens dat de voorraden van de deelnemende winkels aan elkaar gekoppeld zijn. Met alle voordelen van dien.

Klantreis

Voor ondernemers die zich wellicht nog afvragen hoe ze moeten reageren op de overrompelende opkomst van platformen is het op zijn minst aan te bevelen om een samenwerking te overwegen. Kijk welke van de potentiële samenwerkingspartners het beste bij jouw winkel passen en welke toegevoegde waarde ze je kunnen bieden. Bedenk daarbij dat je zo niet alleen toegang krijgt tot een veel groter marktpotentieel, maar realiseer je ook dat ze in staat zijn de klantreis juist bij jou te laten eindigen. Als dat geen slim ondernemen is…

Delen