Geen vraag te gek
088 973 06 00

Spekkoper

Nu de maatregelen in verband met de coronacrisis steeds meer worden versoepeld, mogen we ons als sportretail gelukkig prijzen dat we niet afhankelijk zijn van de grote, ongrijpbare massa, maar dat we ons primair richten op een specifieke doelgroep: sportend Nederland.

Profiteren

Sportwinkels met een speciale band met de sportclubs in hun omgeving zijn spekkoper! Ze gaan ongetwijfeld profiteren van de versoepeling van de maatregelen voor teamsporters.

Van start

Vanaf 1 juli mag er weer veel meer op de sportvelden. Zo kunnen verenigingen zich optimaal voorbereiden op het komende seizoen en kunnen de nieuwe competities normaal worden gestart. Dit betekent niet alleen dat er volop getraind kan worden, maar ook dat andere onderdelen van het clubleven van start kunnen gaan. Zo gaat de kantine weer open en kunnen contracten met sponsors worden vernieuwd of herbevestigd.

Niet slim

Doordat de inkomstenstroom van de vereniging opnieuw op gang komt zullen materiaalcommissies zich gaan oriënteren op de aanschaf van nieuwe tenues, ballen, trainingshulpmiddelen enzovoorts. Heb je dan een hechte band met de sportverenigingen in je omgeving, tien tegen één dat je daarvan gaat profiteren. Maar denk niet dat het een gelopen race is. Rustig afwachten tot de clubs bij je aankloppen is op zijn zachtst gezegd niet slim.

Geen garantie

De kans is groot dat sportverenigingen waarmee jij misschien al jaren zaken doet zich gaan herbezinnen op hun beleid voor de toekomst. Veel clubs hebben het immers financieel gezien niet gemakkelijk. Het gedwongen stilleggen van het verenigingsleven heeft daar niet aan bijgedragen. Eens te meer geldt dat ‘resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor de toekomst’.

Bemoedigend

Wie als sportretailer ook in het post-coronatijdperk bij de teamsportclubs in beeld wil blijven, zal zijn stinkende best moeten doen om de in het verleden opgebouwde relatie te bestendigen. Dit neemt niet weg dat de herstart van de buitensporten voor onze sector een bemoedigend signaal is dat we met elkaar goed kunnen gebruiken.

Delen