Geen vraag te gek
088 973 06 00

Vliegende winkels

Vliegende winkels zorgen voor omzetderving. Door het nemen van de juiste stappen kan jij dit in enkele minuten voorkomen! Benodigd formulier staat op oneerlijkeconcurrentie.nl

Wat te doen bij vliegende winkels?
Vliegende winkels bieden de consument gedurende enkele uren of dagen producten te koop aan. Gebeurt dit op plekken waar dat eigenlijk niet is toegestaan, denk aan een hotel of partycentrum, dan is dit oneerlijke concurrentie.

Wat kun jij er aan doen?

  • Tijdig signaleren van vliegende winkels en direct in actie komen. De lokale media maakt dit meestal bekend in de vorm van een advertentie, aankondiging of via social media.
  • Snel informeren bij de gemeente, afdeling vergunningen of evenementen of er een vergunning is afgegeven en navragen of het bestemmingsplan de verkoop aan consumenten ter plaatse toestaat.
    • Als er twijfel bestaat, vraag de gemeente schriftelijk te handhaven. Hiervoor staan standaardbrieven op: www.oneerlijkeconcurrentie.nl
    • Schakel een jurist in om er zeker van te zijn dat de gemeente in actie schiet. INretail heeft juridische kennis in huis en een samenwerkingsverband met Catch Legal. 

Meer informatie?
Onze beleidsadviseur locatiebeleid David Lansen helpt je graag met vragen over vliegende winkels, hij is bereikbaar op 06-16072432.

Delen