Branchecode parket

Branchecode parket

De branchecode is een perfect hulpmiddel voor de Parketbranche, die bekend staat om de ambachtelijke instelling. Met de branchecode kunnen ondernemers de bedrijfsvoering verbeteren en kosten verlagen of voorkomen.

Wat staat er in de Branchecode?

In de branchecode staan alle belangrijke bedrijfsonderdelen, wetten en regels voor parketondernemers. Denk daarbij aan:

Verkoopkant: contacten met klanten, winkelinrichting, calculeren, offertes, facturering, klachten en uitvoering van werkzaamheden. 

Personeel/arbo: oplosmiddelen, fysieke belasting, asbest, arbeidsmiddelen, inventaris van een bedrijfsauto, afval, persoonlijke beschermingsmiddelen, arbeidsomstandigheden, belasting, CAO, interne communicatie en arbeidsovereenkomsten.

Bedrijfsvoering verbeteren

  1. Houd de branchecode bij de hand als naslagwerk
  2. Communiceren: in het boekje lees je over service verlenen aan de klant en goed omgaan met medewerkers en leveranciers. Neem de aanbevelingen uit het boekje ter harte!
  3.  Zorg ervoor dat je de wetten en regels kent: voor veel wettelijke verplichtingen geldt dat áls je ermee te maken krijgt en het is niet of niet goed geregeld, de kosten niet te overzien zijn. Denk aan een arbeidsongeschikt geraakte werknemer (die je ook nog aansprakelijk kan stellen!), boetes van fiscus, Arbeidsinspectie of UWV. Of een klacht van een consument waarbij een dure vloer verwijderd moet worden
  4. Vul de checklist in: reserveer tijd om aan de hand van de checklist in het boekje na te gaan waaraan in uw bedrijf aandacht moet worden besteed, maak een planning en ga aan de slag

Door wie

Onder leiding van het inmiddels opgeheven Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) heeft INretail samen met Vereniging Parketvloeren Leveranciers (VPL), Vereniging van Parketvloerenleggers Bedrijven (VPVB), ROC Midden Nederland (Gildevaart) en Parket Alliance de Branchecode Parket opgesteld. De Branchecode draagt bij aan de kwaliteit en het imago van de parketbranche.

Bestellen?
Bekijk de branchecode digitaal op http://bol.hba.nl/app/homepage.cfm. Wil je het boekje ‘de Branchecode Parket’ bestellen, stuur dan een e-mail aan info@inretail.nl voor een gratis exemplaar (zolang de voorraad strekt).

Brochure arbo in parket

Lees in deze brochure alles over de arbeidsrisico’s voor parketleggers. Investeren in goede arbeidsomstandigheden draagt bij aan het gezond houden van uw werknemers en uw bedrijf. 

De Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) controleert tijdens een inspectie specifiek op de arbeidsrisico’s: fysieke belasting, machineveiligheid, gevaarlijke stoffen, stofvrij schuren en schadelijk geluid. Met de brochure kun je je hier goed op voorbereiden. 

Op andere onderwerpen inspecteert de Inspectie alleen als daar een concrete aanleiding voor is. 

Bert-Jan van der Stelt

Bert-Jan van der Stelt

Branchespecialist wonen

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.