Bedrijfsdoorlichting 3

Bedrijfsdoorlichting

Rendementsverbetering, dat wil toch elke ondernemer? Of het nou goed gaat of even wat minder, er is altijd ruimte voor verbetering. Door een adviseur met verstand van de branche naar de zaak te laten kijken, komen er altijd punten naar boven die te verbeteren zijn.

Aan de slag

Om een goed gevoel te krijgen, is het noodzakelijk dat de winkel door de bedrijfsadviseur bezocht wordt. Bovendien is het belangrijk om meer te weten te komen van jou als ondernemer. Wat zijn de ambities, wat is het DNA van de winkel? Door deze aanpak krijgen we goed zicht op de achtergrond van het bedrijf en kunnen we een beter advies geven. Na deze intake kan je ons inschakelen voor een advies, waarbij het bedrijf compleet wordt doorgelicht. Hierbij komen zaken als locatie, organisatiestructuur, bedrijfsprocessen, financiële, bedrijfseconomische en commerciële aspecten, winkelbeeld, personeel en online ondernemen aan bod.

Naast een uitvoerig gesprek met de ondernemer hebben we ook gesprekken met een aantal sleutelfunctionarissen in het bedrijf, zodat we ook vanuit die invalshoek informatie krijgen. Op basis van die verzameling van informatie kan er een antwoord gegeven worden op de vraag hoe toekomstgericht de onderneming is.

Het advies maakt bovendien inzichtelijk waar de verbetermogelijkheden liggen. Jij kunt hierdoor gelijk aan de slag om het rendement van de onderneming te verbeteren.

Werkwijze

  1. Elke doorlichting begint met een intakegesprek met de ondernemer, waarin de adviseur van INretail een zo compleet mogelijk beeld krijgt van de hulpvraag die er speelt. 
  2. Op basis van dit gesprek brengt de adviseur van INretail een voorstel voor het onderzoek uit. Hierin staat uitgebreid het plan van aanpak voor het onderzoek beschreven en een opgave van de te verwachten kosten.
  3. Bij akkoord gaat de bedrijfsadviseur voor jou aan de slag. Na het onderzoek wordt het resultaat gepresenteerd aan de ondernemer, met daarin een duidelijk actieplan.
  4. Indien gewenst kan de ondernemer door de adviseur begeleid worden bij de implementatie van het onderzoek.
Peter Wolfsen

Peter Wolfsen

Bedrijfsadviseur

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.