Corona en zieke medewerkers

Vanaf 19 april 2022 is het advies om in quarantaine te gaan na een risicocontact komen te vervallen, mede dankzij lobby van INretail. Het advies is nu om na een dergelijk contact alert te zijn, direct te testen bij klachten en contact met kwetsbaren voor 10 dagen na het het contact met de positief geteste persoon te verwijden. Test iemand zelf positief dan moet diegene nog steeds in isolatie!

Wanneer medewerker in quarantaine?

Via de Quarantainecheck van de Rijksoverheid kan je bepalen of een medewerker in quarantaine moet of niet.

Quarantainecheck

Medewerker in isolatie na positieve test, wat nu?

Als de medewerker niet ziek is dan kan je de medewerker opdracht geven tot het uitvoeren van andere werkzaamheden die de medewerker thuis kan uitvoeren. Daarbij kun je denken aan administratie, webshopwerkzaamheden, het bijhouden van de website en social media, het prijzen van artikelen. Als deze werkzaamheden niet voorhanden zijn dan is ons advies om de medewerker te stimuleren om zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om bij te blijven, juist nu in deze tijd. Leren hoeft allang niet meer in de schoolbanken plaats te vinden, maar kan eenvoudig online. Met goede verkooptechnieken en het gastvrij benaderen van jullie klanten kan het verschil worden gemaakt. Daarom hebben wij een selectie voor je gemaakt voor jou en je medewerkers (deze e-learnings zijn kosteloos).

Thijmen de Coo

Thijmen de Coo

Adviseur Ondernemersservice

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.