Loontabellen

Loontabellen per 1 juli 2020

Per 1 juli worden de lonen van de medewerkers die het nieuwe maximum van hun schaal nog niet hebben bereikt verhoogd met 1,60%. De schaallonen worden op deze datum met hetzelfde percentage verhoogd.

Per 1 juli stijgt het wettelijk minimum loon met 1,6%. Dit moeten bedrijven doorvoeren in hun salarisadministratie. De minimum loonstijgingen worden verwerkt in het hele loongebouw van de CAO Retail Non-Food. Dat is in 2018 afgesproken met het sluiten van de cao. Het voorkomt de scheefgroei van het salarishuis waarvan jarenlang sprake was. Maar in coronatijd is elke loonsverhoging ongewenst. Met de vakbonden viel ondanks stevige discussies niet te praten over het uitstellen naar een latere datum van deze verhoging voor andere salarissen dan het minimumloon.

Voor de NOW in het tweede noodmaatregelenpakket geldt een opslag van 40% en daaruit kunnen de hogere loonkosten gefinancierd worden, vinden de vakbonden. De 1,6% loonstijging moet nu in het hele salarishuis verwerkt worden, maar let op: als een medewerker meer dan het huidige maximum van zijn schaal verdient, is loonsverhoging met dit percentage niet verplicht. Het loon van de medewerker die meer verdient dan het maximum van zijn schaal, maar minder dan dit nieuwe maximum, wordt verhoogd tot dat nieuwe maximum.

Er zijn per 1 juli 2020 geen overgangstabellen meer. Alle medewerkers hebben tussen 1 juli 2019 en 1 juli 2020 de overstap gemaakt naar het nieuwe loongebouw.

Lees meer: Uitleg loontabellen en loongebouw Retail Non-Food >>

Download de tabellen

Loontabel voor Mode, Verf, Woninginrichting, Juweliers en Parfumerieën Loontabel Wonen Loontabel Schoenen en Sport

Advies nodig?

Heb je een vraag over de loontabellen of de cao? Neem dan contact met mij op, ik help je graag verder!

Contacteer de adviseur Bel ons
Han van Baarsen

Han van Baarsen

Beleidsadviseur arbeidsvoorwaarden

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.