Retourvignet

Retourvignet

Wél even beoordelen, níet dragen of gebruiken.

Retourvignet is in het leven geroepen om webshops te helpen het aantal retouren te verminderen, en dan met name retouren waarbij consumenten misbruik maken van het retourrecht.

Uit onderzoek blijkt dat 26% van de geretourneerde artikelen onverkoopbaar is geworden. Een belangrijke reden hiervoor is dat consumenten het artikel zichtbaar hebben gedragen of gebruikt, om het vervolgens binnen de zichttermijn weer (gratis) te retourneren en hun geld terug te krijgen. Het is het gemak waarmee de consument even een artikel voor eenmalig gebruik of een bepaalde gelegenheid koopt, het hiervoor gebruikt en vervolgens ongegeneerd weer retourneert om het geld terug te krijgen. Voor veel webshops is het een doorn in het oog.

Wil jij dit retourmisbruik ook aanpakken? Retourvignet®, ondersteund bij Thuiswinkel.org, is een initiatief van drie Twente ondernemers die dit probleem samen met jou willen aanpakken!

Hoe werkt het?

Heel simpel, door de artikelen die jij verkoopt te voorzien van retourvignetten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zowel als sticker als hanglabel. De vignetten zitten voor de consument niet in de weg om het artikel na ontvangst even te passen of beoordelen, maar wel als ze misbruik willen maken van het retourbeleid. Zodra het label wordt verwijderd, kan deze niet meer worden bevestigd. Hoe je het retourbeleid neerzet is geheel aan jou als webshop, maar bij verbroken vignetten hoef je als webshop niet meer het volledige aankoopbedrag terug te storten. Het initiatief van Retourvignet® is juridisch dichtgetimmerd.

Jouw voordeel

Leden van INretail ontvangen 10% korting, dus sluit je vandaag nog aan bij Retourvignet®. Kijk voor meer informatie of een demokit aanvraag op de website van retourvignet.

Aanvragen - Retourvignet

Heb je interesse? Vul het formulier in en we nemen contact met je op.
  • Voer een geldig bedrijfsnaam in
  • Voer een geldig naam in
  • Voer een geldig telefoon in
  • Voer een geldig lidnummer in
Service ledenwinkel

Service ledenwinkel

Service ledenwinkel

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.