Retourvignet

Retourvignet

Bescherm voor een paar dubbeltjes je product met Retourvignet.

Wél even beoordelen, níet dragen of gebruiken.

Retourvignet is in het leven geroepen om webshops te helpen het aantal retouren te verminderen, en dan met name retouren waarbij consumenten misbruik maken van het retourrecht.

Retouren in de e-commercesector

Verschillende onderzoeken over de jaren heen laten retourpercentages zien in Nederland van rond de 7%. In 2021 komt dat neer op ongeveer 26 miljoen retouren. De retourpercentages verschillen per productcategorie, maar liggen gemiddeld tussen de 5-7%, waarbij fashion eruit springt met een gemiddeld retourpercentage van vrouwenkleding van 40,6% en schoenen van 50-70%.

De meeste retour gestuurde producten kunnen als nieuw verkocht worden. Gemiddeld ligt dat percentage op 72%, maar bij ruim de helft van de webwinkels tussen 95-99%. Met name kleding scoort hierin hoog. Bijna 9% van de retouren wordt als tweedehands of tweede kans opnieuw verkocht, bijvoorbeeld als alleen de verpakking gescheurd is. Verder wordt 7,5% gerecycled en gaat 6% terug naar de producent. Dit betekent dat gemiddeld 28% van de retouren niet meer te verkopen zijn. Dat zijn dus ruim 7 miljoen retouren per jaar!

Hoe werkt het?

Heel simpel, door de artikelen die jij verkoopt te voorzien van retourvignetten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zowel als sticker als hanglabel. De vignetten zitten voor de consument niet in de weg om het artikel na ontvangst even te passen of beoordelen. Zodra het label wordt verwijderd, kan deze niet meer worden bevestigd. Hoe je het retourbeleid neerzet is geheel aan jou als webshop, maar bij verbroken vignetten hoef je als webshop niet meer het volledige aankoopbedrag terug te storten. Het initiatief van Retourvignet® is juridisch dichtgetimmerd.

Nu uitproberen!

Richting de drukste dagen van het jaar biedt retourvignet in samenwerking met INretail een starterspakket aan om het retourvignet uit te testen. Dit starterspakket bevat het volgende:

Retourvignet hanglabel 50 x 50100 stuks
Retourvignet hanglabel 100 x 100100 stuks
Retourvignet verzegelaar  100 stuks
Retourvignet sticker 42 x 4280 stuks
Retourvignet sticker 56 x 5648 stuks
Retourvignet Folder     100 stuks

Normaliter bedraagt de waarde van dit pakket ruim 70 euro, maar deze wordt nu aangeboden voor 50 euro. Als lid van INretail profiteer je op alle andere bestellingen van nog eens 10% korting.

Dit pakket geeft je dus de mogelijkheid om meer dan 100 artikelen te voorzien van een additionele zekerheid ter voorkoming van misbruik. Een aantal andere ondernemers gingen je voor en zijn allemaal enorm positief. Enkele gehoorde uitspraken zijn.

“Wij hebben onze nachtrust weer terug.” “Wij zien een forse daling in misbruik op onze retouren.” “Wij gaan uit van een daling met wel 95% op misbruik.”

Aanvragen - Retourvignet

Heb je interesse? Vul het formulier in en we nemen contact met je op.

  • Voer een geldig bedrijfsnaam in
  • Voer een geldig naam in
  • Voer een geldig telefoon in
  • Voer een geldig lidnummer in
Service ledenwinkel

Service ledenwinkel

Service ledenwinkel

Ik wil graag lid worden

Leden kunnen altijd rekenen op juridisch en zakelijk advies op maat, zij krijgen toegang tot een groot bestand aan voorbeelddocumenten en contracten, trainingen en evenementen.