5 tips om diefstal tegen te gaan

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

De donkere dagen staan weer voor de deur. Dagen waarop criminelen extra actief worden. Diefstal kost je als ondernemer veel tijd en geld.

De belangrijkste preventieve maatregelen kun je nemen op het gebied van personeel, kassabeheer, opslag en het openen en sluiten van jouw winkel. Wat kun je zelf doen om diefstal te voorkomen? Lees onze 5 preventietips!

Tip 1: Een goed alarmsysteem

Alarmsystemen zijn er in allerlei soorten en maten. Zorg er in elk geval voor dat het alarmsysteem van jouw winkel gecertificeerd is. Daarbij moet het opleveringsbewijs voldoen aan de actuele VRKI berekening en mag het niet ouder zijn dan 5 jaar. Verzekeraars accepteren alleen alarmsystemen die zijn aangelegd door een BORG of VEB erkend installateur. Meer over inbraakbeveiliging. 

Tip 2: Neem goede voorzorgsmaatregelen 

Plaats artikelen niet te dicht achter het etalageglas van jouw winkel. Zo kunnen inbrekers er bij het inslaan van het glas minder snel bij. Schrik dieven af door een camerasysteem met een monitor in de winkel te plaatsen. Zorg voor een gezichtsherkenning bij de ingang, bij de kassa en verder een goed overzicht met name bij de grijpgrage artikelen.

Tip 3: Zorg voor zichtbaarheid 

Zorg ervoor dat het personeel altijd goed zichtbaar is in de winkel. Laat weten dat je klanten hebt gezien, door ze te begroeten en door oogcontact te maken. Door klanten te begroeten laat je zien dat je klantvriendelijk bent en schrik je dieven af door te laten zien dat je de situatie onder controle hebt. 

Tip 4: Voorkom een digitale inbraak

De gegevens van jouw klanten zijn heel belangrijk. Deze gegevens kunnen allemaal in de handen van cybercriminelen komen. Een cyberaanval kan leiden tot omzetverlies, bijvoorbeeld door uitval van jouw pinapparatuur of webwinkel. Nogal vervelend als je de gegevens van een klant niet meer kunt inzien of bestellingen niet meer kunt achterhalen. Zorg er daarom voor dat je dagelijks backups maakt, updates direct installeert en gebruik maakt van moeilijk te achterhalen wachtwoorden. Ben je benieuwd of je hoge kosten van een cyberaanval kan voorkomen? 

Tip 5: Zorg voor een goede verzekering tegen diefstal 

Door brand of inbraak kun je in één klap de goederenvoorraad van je winkel verliezen. Ook schade aan de inventaris is al snel een grote kostenpost. De goederen- en inventarisverzekering verzekert de inventaris, bedrijfsuitrusting en goederen van jouw winkel tegen brand, strorm, water en diefstal. Wil je weten of je goed verzekerd bent en of je ook kunt besparen op de premie? Neem dan contact op met de INretail Verzekeringsdienst. Wij maken graag een gratis verzekeringscheck voor je waarbij we zorgvuldig kijken naar de polisvoorwaarden, dekkingen en de daarbijbehorende premies.

 

Lees ook: Hoe voorkom je ramkraken?

 

 

Tags

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: In de Kerstsfeer komen  

  Nieuws
  donderdag, 7 december 2017
  Deze week werden de awards voor ‘De Beste Kerstshow van Nederland’ uitgereikt. Het was een feestje om daar deelgenoot van te zijn. In de inspiratievolle kerstshowroom van importeur Edelman werden de 52 genomineerde bedrijven welkom geheten, onthaald op een heerlijk buffet en klonken de glazen.
  Bijl Blogt: In de Kerstsfeer komen  
 • open

  Een jaar vol kleine en grote successen

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  ​​​​​​​De tijd vliegt voorbij! Het is alweer december en de eerste feestdag is achter de rug. Het is een mooie en drukke periode voor jullie als retailers. Consumenten slaan aan het winkelen en we verwachten een fikse eindejaarspiek.
  Een jaar vol kleine en grote successen
 • open

  Pensioenopbouw wonen naar detailhandel

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  Vandaag maakte het Pensioenfonds Detailhandel in een persbericht bekend dat de pensioenopbouw voor werknemers in de sector wonen wordt overgenomen door het Pensioenfonds Detailhandel.
  Pensioenopbouw wonen naar detailhandel
 • open

  Column: Bedankt!

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  En dan is 2017 alweer bijna voorbij.
  Column: Bedankt!
Ledenwinkel

Camera- en inbraakbeveiliging

Ledenvoordeel tot wel €964,-

Ondernemer over: 'De beeldkwaliteit van de camera’s is erg goed! Ik kan goed inzoomen en zelfs als de verlichting uit is, leveren de camera’s prima beeld' 

Open
Camera- en inbraakbeveiliging
Ledenwinkel

Spookfacturen

Reken af met spookfacturen en advertentiefraude

Open
Spookfacturen
Delen