Geen vraag te gek
088 973 06 00

5 tips om diefstal tegen te gaan

De donkere dagen staan weer voor de deur. Dagen waarop criminelen extra actief worden. Diefstal kost je als ondernemer veel tijd en geld.

De belangrijkste preventieve maatregelen kun je nemen op het gebied van personeel, kassabeheer, opslag en het openen en sluiten van jouw winkel. Wat kun je zelf doen om diefstal te voorkomen? Lees onze 5 preventietips!

Tip 1: Een goed alarmsysteem

Alarmsystemen zijn er in allerlei soorten en maten. Zorg er in elk geval voor dat het alarmsysteem van jouw winkel gecertificeerd is. Daarbij moet het opleveringsbewijs voldoen aan de actuele VRKI berekening en mag het niet ouder zijn dan 5 jaar. Verzekeraars accepteren alleen alarmsystemen die zijn aangelegd door een BORG of VEB erkend installateur. Meer over inbraakbeveiliging. 

Tip 2: Neem goede voorzorgsmaatregelen 

Plaats artikelen niet te dicht achter het etalageglas van jouw winkel. Zo kunnen inbrekers er bij het inslaan van het glas minder snel bij. Schrik dieven af door een camerasysteem met een monitor in de winkel te plaatsen. Zorg voor een gezichtsherkenning bij de ingang, bij de kassa en verder een goed overzicht met name bij de grijpgrage artikelen.

Tip 3: Zorg voor zichtbaarheid 

Zorg ervoor dat het personeel altijd goed zichtbaar is in de winkel. Laat weten dat je klanten hebt gezien, door ze te begroeten en door oogcontact te maken. Door klanten te begroeten laat je zien dat je klantvriendelijk bent en schrik je dieven af door te laten zien dat je de situatie onder controle hebt. 

Tip 4: Voorkom een digitale inbraak

De gegevens van jouw klanten zijn heel belangrijk. Deze gegevens kunnen allemaal in de handen van cybercriminelen komen. Een cyberaanval kan leiden tot omzetverlies, bijvoorbeeld door uitval van jouw pinapparatuur of webwinkel. Nogal vervelend als je de gegevens van een klant niet meer kunt inzien of bestellingen niet meer kunt achterhalen. Zorg er daarom voor dat je dagelijks backups maakt, updates direct installeert en gebruik maakt van moeilijk te achterhalen wachtwoorden. Ben je benieuwd of je hoge kosten van een cyberaanval kan voorkomen? 

Tip 5: Zorg voor een goede verzekering tegen diefstal 

Door brand of inbraak kun je in één klap de goederenvoorraad van je winkel verliezen. Ook schade aan de inventaris is al snel een grote kostenpost. De goederen- en inventarisverzekering verzekert de inventaris, bedrijfsuitrusting en goederen van jouw winkel tegen brand, strorm, water en diefstal. Wil je weten of je goed verzekerd bent en of je ook kunt besparen op de premie? Neem dan contact op met de INretail Verzekeringsdienst. Wij maken graag een gratis verzekeringscheck voor je waarbij we zorgvuldig kijken naar de polisvoorwaarden, dekkingen en de daarbijbehorende premies.

 

Lees ook: Hoe voorkom je ramkraken?

 

 

Delen