Anticipeer alert op WK-blamage

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Het is duidelijk. ‘wij’ gaan niet naar het WK Voetbal.

Hoe pijnlijk ook voor al die miljoenen Oranje-fans, maar voor de sportbranche is het een goede zaak dat we al in een zo vroeg stadium weten dat ‘wij’ er volgend jaar niet bij zijn. Dat het ons omzet gaat kosten, dat is een feit. Ga maar eens na. Telkens worden kinderen door zo’n groot internationaal evenement getriggerd om voor de voetbalsport te kiezen. Zeker als Nederland goed presteert, zoals bij de afgelopen twee toernooien. Voetbalverenigingen profiteren daarvan en onze branche ook. Dat gaan we nu dus missen.

Onder druk beter presteren

Dat we nu al weten dat Oranje er straks niet bij is, stelt ons in staat op de, voor ons land vrij ongebruikelijke, situatie te anticiperen. We kunnen er bijvoorbeeld rekening mee houden bij de inkoop. Een andere mogelijkheid is om sterker te focussen op andere sporten en productgroepen. Per slot van rekening is het gros van de sportzaken niet alleen afhankelijk van de voetbalomzet. De geschiedenis leert dat sportondernemers onder druk vaak het beste presteren en inventief zijn om tegenslagen op te vangen.

Alert anticiperen

Wat mij betreft doen we het heel wat beter dan de KNVB, die in de aanloop naar het WK de ene foute beslissing op de andere maakt en hierdoor mede schuldig is aan de afwezigheid van Oranje in Rusland. Laten we dus blij zijn dat we al in dit vroege stadium weten dat we volgend jaar niet op extra voetbalomzet hoeven te rekenen en daar alert op anticiperen. Per slot van rekening zijn we als sector niet zo’n log apparaat als onze voetbalbond. Toch?
 

 

Tags
Contactpersoon
Dave Quadvlieg
Dave Quadvlieg
Branchespecialist Schoenen en Sport
06 125 071 35

Recent nieuws

 • open

  Groeien dankzij crowdfunding

  Nieuws
  donderdag, 19 april 2018
  Astrid en Pim Duetz namen onlangs negentien Adam-winkels over uit het faillissement van McGregor. Het benodigde groeigeld (1,75 miljoen euro) kwam via crowdfunding binnen. Met de bank, waar Duetz eerst aanklopte, viel niets te regelen.
  Groeien dankzij crowdfunding
 • open

  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?

  Nieuws
  donderdag, 19 april 2018
  Een van de eerste verplichtingen die om de hoek komt wanneer je aan de slag gaat met de nieuwe privacywetgeving is het opzetten van een verwerkingsregister. In dit register neem je op met welke processen binnen de organisatie je persoonsgegevens verwerkt. 
  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?
 • open

  De klant kennen zorgt voor meer omzet

  Nieuws
  woensdag, 18 april 2018
  ​​​​​​​Een belangrijk maar behoorlijk onderschat onderdeel van ondernemerssucces, is de mate waarin je jouw klanten kent. Wie zijn jouw klanten? Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze het beste bereiken?
  De klant kennen zorgt voor meer omzet
 • open

  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

  Nieuws
  woensdag, 18 april 2018
  Klachten over zaken en ontslag van winkelpersoneel. Typische retailkwesties die voor een rechtsbijstandsjurist of accountant Rechtbank Raadsels blijven. Door de jarenlange ervaring in de retailbranche procederen onze juristen met succes!
  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen