Anticipeer alert op WK-blamage

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Het is duidelijk. ‘wij’ gaan niet naar het WK Voetbal.

Hoe pijnlijk ook voor al die miljoenen Oranje-fans, maar voor de sportbranche is het een goede zaak dat we al in een zo vroeg stadium weten dat ‘wij’ er volgend jaar niet bij zijn. Dat het ons omzet gaat kosten, dat is een feit. Ga maar eens na. Telkens worden kinderen door zo’n groot internationaal evenement getriggerd om voor de voetbalsport te kiezen. Zeker als Nederland goed presteert, zoals bij de afgelopen twee toernooien. Voetbalverenigingen profiteren daarvan en onze branche ook. Dat gaan we nu dus missen.

Onder druk beter presteren

Dat we nu al weten dat Oranje er straks niet bij is, stelt ons in staat op de, voor ons land vrij ongebruikelijke, situatie te anticiperen. We kunnen er bijvoorbeeld rekening mee houden bij de inkoop. Een andere mogelijkheid is om sterker te focussen op andere sporten en productgroepen. Per slot van rekening is het gros van de sportzaken niet alleen afhankelijk van de voetbalomzet. De geschiedenis leert dat sportondernemers onder druk vaak het beste presteren en inventief zijn om tegenslagen op te vangen.

Alert anticiperen

Wat mij betreft doen we het heel wat beter dan de KNVB, die in de aanloop naar het WK de ene foute beslissing op de andere maakt en hierdoor mede schuldig is aan de afwezigheid van Oranje in Rusland. Laten we dus blij zijn dat we al in dit vroege stadium weten dat we volgend jaar niet op extra voetbalomzet hoeven te rekenen en daar alert op anticiperen. Per slot van rekening zijn we als sector niet zo’n log apparaat als onze voetbalbond. Toch?
 

 

Tags
Contactpersoon
Dave Quadvlieg
Dave Quadvlieg
Branchespecialist Schoenen en Sport
06 125 071 35

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes

  Nieuws
  vrijdag, 19 januari 2018
  Ik was deze week, op uitnodiging van de internationale associatie tuincentra, in Bologna om een presentatie te geven. Het publiek bestond uit 200 enthousiaste zelfstandige tuincentra eigenaren. Zij verstonden geen woord Engels en ik geen woord Italiaans. Gelukkig vertaalde de Italiaanse Paula mijn speech in het Italiaans en was het voor allen een leuke ervaring.
  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes
 • open

  Koopzondag: aan jou de keuze!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Afgelopen week werd mij gevraagd te benoemen welke actualiteiten er binnen de regio spelen. Wat zie ik als regioadviseur wanneer ik op bezoek ben in de provincies Utrecht, Limburg en Gelderland. En wat krijg ik veelal van jou als ondernemer terug? Altijd goed om daar regelmatig bij stil te staan.
  Koopzondag: aan jou de keuze!
 • open

  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.
  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018
 • open

  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!
  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen