Anticipeer alert op WK-blamage

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Het is duidelijk. ‘wij’ gaan niet naar het WK Voetbal.

Hoe pijnlijk ook voor al die miljoenen Oranje-fans, maar voor de sportbranche is het een goede zaak dat we al in een zo vroeg stadium weten dat ‘wij’ er volgend jaar niet bij zijn. Dat het ons omzet gaat kosten, dat is een feit. Ga maar eens na. Telkens worden kinderen door zo’n groot internationaal evenement getriggerd om voor de voetbalsport te kiezen. Zeker als Nederland goed presteert, zoals bij de afgelopen twee toernooien. Voetbalverenigingen profiteren daarvan en onze branche ook. Dat gaan we nu dus missen.

Onder druk beter presteren

Dat we nu al weten dat Oranje er straks niet bij is, stelt ons in staat op de, voor ons land vrij ongebruikelijke, situatie te anticiperen. We kunnen er bijvoorbeeld rekening mee houden bij de inkoop. Een andere mogelijkheid is om sterker te focussen op andere sporten en productgroepen. Per slot van rekening is het gros van de sportzaken niet alleen afhankelijk van de voetbalomzet. De geschiedenis leert dat sportondernemers onder druk vaak het beste presteren en inventief zijn om tegenslagen op te vangen.

Alert anticiperen

Wat mij betreft doen we het heel wat beter dan de KNVB, die in de aanloop naar het WK de ene foute beslissing op de andere maakt en hierdoor mede schuldig is aan de afwezigheid van Oranje in Rusland. Laten we dus blij zijn dat we al in dit vroege stadium weten dat we volgend jaar niet op extra voetbalomzet hoeven te rekenen en daar alert op anticiperen. Per slot van rekening zijn we als sector niet zo’n log apparaat als onze voetbalbond. Toch?
 

 

Contactpersoon
Dave Quadvlieg
Dave Quadvlieg
Branchespecialist Schoenen en Sport
06 125 071 35

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Je beste beentje blijven voorzetten

  Nieuws
  vrijdag, 20 juli 2018
  In de aflopen decenia was retailen simpel en overzichtelijk. Je zorgde voor goede spullen, betrok een pandje in een straat en even heel plat gezegd: ‘‘Iedereen kon een winkel open en de onderneming tot succes brengen.’’
  Bijl Blogt: Je beste beentje blijven voorzetten
 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  donderdag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  woensdag, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  woensdag, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen