Geen vraag te gek
088 973 06 00

Appingedam mag reguliere winkels weren van Woonplein

Na 6 jaar is de gemeente Appingedam in haar gelijk gesteld. Dit is een doorbraak voor de retailsector en met name voor alle retailers die jarenlang al in een centrum of binnenstad zijn gevestigd.

In de uitspraak van 24 juli 2019 oordeelt de Afdeling bestuursrechtspraak dat de gemeente met dat onderzoek aannemelijk heeft gemaakt dat de brancheringsregels effectief zijn voor de situatie in Appingedam en niet verder gaan dan nodig is om te voorkomen dat het stadscentrum minder leefbaar wordt door toenemende leegstand.

Realiseren van bruisende centra

Eén van de belangrijkste opgaven die Koninklijke INretail voor de komende jaren ziet, is het realiseren van bruisende centra en vitale perifere winkelgebieden mét een duurzame en vooral attractieve voorzieningenstructuur waarin retail een rol speelt. Voor de inwoners in de provincie èn voor de retailers en vastgoedeigenaren is dat erg belangrijk. Inwoners verwachten dat hun overheid met passend beleid meewerkt aan een aantrekkelijk voorzieningenniveau en leefbare steden en dorpen.

Lees meer via: https://www.raadvanstate.nl/actueel/nieuws/@116691/appingedam-mag/

Heb je vragen?

Wil je meer weten over deze casus? Laat het ons weten via Beleidsadviseur Locatiebeleid David Lansen (dlansen@inretail.nl – 06-16072432).

Delen