Geen vraag te gek
088 973 06 00

Bepaal in 2018 jouw toekomst

2017 ligt alweer bijna achter ons. In mijn laatste column wil ik daarom graag even stilstaan om terug te blikken op dit jaar, want 2017 was een goed jaar voor de woonbranche. Wat nemen we mee naar 2018?

We profiteerden maximaal van 2017

Het consumentenvertrouwen steeg en samen met de gunstige economische ontwikkelingen, hebben wij als branche maximaal geprofiteerd. We mogen met trots terugkijken, maar vanaf 1 januari 2018 staat de teller gewoon weer op nul. Ik verwacht voor de woonbranche een omzetgroei van gemiddeld 4%. Je leest de details van deze voorspelling in de omzetprognose, doe er jouw voordeel mee!

Maak je in 2018 klaar voor 2030

De keuzes die je in 2018 maakt, vormen ook jouw toekomst in 2030. Kijk daarom verder dan één jaar vooruit. Met het onderzoek ‘Retail richting 2030’ geven wij inzicht in hoe het speelveld van de retail de komende 10 tot 15 jaar verandert. Als je in 2030 nog steeds relevant wilt zijn voor de consument, dan raad ik je aan het rapport gratis te downloaden en het op je gemak eens goed door te nemen. In maart 2018 komen we namelijk naar je toe. Tijdens regionale bijeenkomsten vullen we samen met jou de 'hoe'-vraag in. ''Hoe ga ik als ondernemer om met de veranderingen en ontwikkelingen die in Retail richting 2030 staan beschreven?'' 

We gaan weer knallen!

Eind december en januari zijn traditioneel drukke maanden voor de woonbranche. Begin januari start het beurseizoen met:

  • Maison&Objet in Parijs,
  • De IMM in Köln
  • Intirio in Gent.

In februari beginnen de voorjaarsbeurzen van de Nederlandse inkoopcentra. Kortom, dit zijn belangrijke maanden om je te laten inspireren en strategische assortimentskeuzes te maken. Keuzes die niet alleen invloed hebben op 2018, maar ook op de toekomst van je winkel!

Ik wens, tot slot, jou, jouw medewerkers en klanten mooie feestdagen toe en een kansrijk 2018. En om het jaar goed af te sluiten heb ik twee interessante beursaanbiedingen voor je:

  1. Maison & Objet – Krijg via ons gratis kaarten
  2. Salone del Mobile - INretail biedt in Samenwerking met Anko Reizen 10% korting op een beursarrangement.

Met hartelijke groet, 

Bert-Jan! 

Delen