Bepaal in 2018 jouw toekomst

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

2017 ligt alweer bijna achter ons. In mijn laatste column wil ik daarom graag even stilstaan om terug te blikken op dit jaar, want 2017 was een goed jaar voor de woonbranche. Wat nemen we mee naar 2018?

We profiteerden maximaal van 2017

Het consumentenvertrouwen steeg en samen met de gunstige economische ontwikkelingen, hebben wij als branche maximaal geprofiteerd. We mogen met trots terugkijken, maar vanaf 1 januari 2018 staat de teller gewoon weer op nul. Ik verwacht voor de woonbranche een omzetgroei van gemiddeld 4%. Je leest de details van deze voorspelling in de omzetprognose, doe er jouw voordeel mee!

Maak je in 2018 klaar voor 2030

De keuzes die je in 2018 maakt, vormen ook jouw toekomst in 2030. Kijk daarom verder dan één jaar vooruit. Met het onderzoek ‘Retail richting 2030’ geven wij inzicht in hoe het speelveld van de retail de komende 10 tot 15 jaar verandert. Als je in 2030 nog steeds relevant wilt zijn voor de consument, dan raad ik je aan het rapport gratis te downloaden en het op je gemak eens goed door te nemen. In maart 2018 komen we namelijk naar je toe. Tijdens regionale bijeenkomsten vullen we samen met jou de 'hoe'-vraag in. ''Hoe ga ik als ondernemer om met de veranderingen en ontwikkelingen die in Retail richting 2030 staan beschreven?'' 

We gaan weer knallen!

Eind december en januari zijn traditioneel drukke maanden voor de woonbranche. Begin januari start het beurseizoen met:

 • Maison&Objet in Parijs,
 • De IMM in Köln
 • Intirio in Gent.

In februari beginnen de voorjaarsbeurzen van de Nederlandse inkoopcentra. Kortom, dit zijn belangrijke maanden om je te laten inspireren en strategische assortimentskeuzes te maken. Keuzes die niet alleen invloed hebben op 2018, maar ook op de toekomst van je winkel!

Ik wens, tot slot, jou, jouw medewerkers en klanten mooie feestdagen toe en een kansrijk 2018. En om het jaar goed af te sluiten heb ik twee interessante beursaanbiedingen voor je:

 1. Maison & Objet – Krijg via ons gratis kaarten
 2. Salone del Mobile - INretail biedt in Samenwerking met Anko Reizen 10% korting op een beursarrangement.

Met hartelijke groet, 

Bert-Jan! 

Tags
Contactpersoon
Bert-Jan van der Stelt
Bert-Jan van der Stelt
Branchespecialist Wonen
06 518 118 76

Recent nieuws

 • open

  Groeien dankzij crowdfunding

  Nieuws
  Gisteren, 19 april 2018
  Astrid en Pim Duetz namen onlangs negentien Adam-winkels over uit het faillissement van McGregor. Het benodigde groeigeld (1,75 miljoen euro) kwam via crowdfunding binnen. Met de bank, waar Duetz eerst aanklopte, viel niets te regelen.
  Groeien dankzij crowdfunding
 • open

  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?

  Nieuws
  Gisteren, 19 april 2018
  Een van de eerste verplichtingen die om de hoek komt wanneer je aan de slag gaat met de nieuwe privacywetgeving is het opzetten van een verwerkingsregister. In dit register neem je op met welke processen binnen de organisatie je persoonsgegevens verwerkt. 
  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?
 • open

  De klant kennen zorgt voor meer omzet

  Nieuws
  Eergisteren, 18 april 2018
  ​​​​​​​Een belangrijk maar behoorlijk onderschat onderdeel van ondernemerssucces, is de mate waarin je jouw klanten kent. Wie zijn jouw klanten? Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze het beste bereiken?
  De klant kennen zorgt voor meer omzet
 • open

  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

  Nieuws
  Eergisteren, 18 april 2018
  Klachten over zaken en ontslag van winkelpersoneel. Typische retailkwesties die voor een rechtsbijstandsjurist of accountant Rechtbank Raadsels blijven. Door de jarenlange ervaring in de retailbranche procederen onze juristen met succes!
  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen