Bepaal in 2018 jouw toekomst

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

2017 ligt alweer bijna achter ons. In mijn laatste column wil ik daarom graag even stilstaan om terug te blikken op dit jaar, want 2017 was een goed jaar voor de woonbranche. Wat nemen we mee naar 2018?

We profiteerden maximaal van 2017

Het consumentenvertrouwen steeg en samen met de gunstige economische ontwikkelingen, hebben wij als branche maximaal geprofiteerd. We mogen met trots terugkijken, maar vanaf 1 januari 2018 staat de teller gewoon weer op nul. Ik verwacht voor de woonbranche een omzetgroei van gemiddeld 4%. Je leest de details van deze voorspelling in de omzetprognose, doe er jouw voordeel mee!

Maak je in 2018 klaar voor 2030

De keuzes die je in 2018 maakt, vormen ook jouw toekomst in 2030. Kijk daarom verder dan één jaar vooruit. Met het onderzoek ‘Retail richting 2030’ geven wij inzicht in hoe het speelveld van de retail de komende 10 tot 15 jaar verandert. Als je in 2030 nog steeds relevant wilt zijn voor de consument, dan raad ik je aan het rapport gratis te downloaden en het op je gemak eens goed door te nemen. In maart 2018 komen we namelijk naar je toe. Tijdens regionale bijeenkomsten vullen we samen met jou de 'hoe'-vraag in. ''Hoe ga ik als ondernemer om met de veranderingen en ontwikkelingen die in Retail richting 2030 staan beschreven?'' 

We gaan weer knallen!

Eind december en januari zijn traditioneel drukke maanden voor de woonbranche. Begin januari start het beurseizoen met:

 • Maison&Objet in Parijs,
 • De IMM in Köln
 • Intirio in Gent.

In februari beginnen de voorjaarsbeurzen van de Nederlandse inkoopcentra. Kortom, dit zijn belangrijke maanden om je te laten inspireren en strategische assortimentskeuzes te maken. Keuzes die niet alleen invloed hebben op 2018, maar ook op de toekomst van je winkel!

Ik wens, tot slot, jou, jouw medewerkers en klanten mooie feestdagen toe en een kansrijk 2018. En om het jaar goed af te sluiten heb ik twee interessante beursaanbiedingen voor je:

 1. Maison & Objet – Krijg via ons gratis kaarten
 2. Salone del Mobile - INretail biedt in Samenwerking met Anko Reizen 10% korting op een beursarrangement.

Met hartelijke groet, 

Bert-Jan! 

Tags
Contactpersoon
Bert-Jan van der Stelt
Bert-Jan van der Stelt
Branchespecialist Wonen
06 518 118 76

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes

  Nieuws
  vrijdag, 19 januari 2018
  Ik was deze week, op uitnodiging van de internationale associatie tuincentra, in Bologna om een presentatie te geven. Het publiek bestond uit 200 enthousiaste zelfstandige tuincentra eigenaren. Zij verstonden geen woord Engels en ik geen woord Italiaans. Gelukkig vertaalde de Italiaanse Paula mijn speech in het Italiaans en was het voor allen een leuke ervaring.
  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes
 • open

  Koopzondag: aan jou de keuze!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Afgelopen week werd mij gevraagd te benoemen welke actualiteiten er binnen de regio spelen. Wat zie ik als regioadviseur wanneer ik op bezoek ben in de provincies Utrecht, Limburg en Gelderland. En wat krijg ik veelal van jou als ondernemer terug? Altijd goed om daar regelmatig bij stil te staan.
  Koopzondag: aan jou de keuze!
 • open

  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.
  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018
 • open

  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!
  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen