Bepaal in 2018 jouw toekomst

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

2017 ligt alweer bijna achter ons. In mijn laatste column wil ik daarom graag even stilstaan om terug te blikken op dit jaar, want 2017 was een goed jaar voor de woonbranche. Wat nemen we mee naar 2018?

We profiteerden maximaal van 2017

Het consumentenvertrouwen steeg en samen met de gunstige economische ontwikkelingen, hebben wij als branche maximaal geprofiteerd. We mogen met trots terugkijken, maar vanaf 1 januari 2018 staat de teller gewoon weer op nul. Ik verwacht voor de woonbranche een omzetgroei van gemiddeld 4%. Je leest de details van deze voorspelling in de omzetprognose, doe er jouw voordeel mee!

Maak je in 2018 klaar voor 2030

De keuzes die je in 2018 maakt, vormen ook jouw toekomst in 2030. Kijk daarom verder dan één jaar vooruit. Met het onderzoek ‘Retail richting 2030’ geven wij inzicht in hoe het speelveld van de retail de komende 10 tot 15 jaar verandert. Als je in 2030 nog steeds relevant wilt zijn voor de consument, dan raad ik je aan het rapport gratis te downloaden en het op je gemak eens goed door te nemen. In maart 2018 komen we namelijk naar je toe. Tijdens regionale bijeenkomsten vullen we samen met jou de 'hoe'-vraag in. ''Hoe ga ik als ondernemer om met de veranderingen en ontwikkelingen die in Retail richting 2030 staan beschreven?'' 

We gaan weer knallen!

Eind december en januari zijn traditioneel drukke maanden voor de woonbranche. Begin januari start het beurseizoen met:

 • Maison&Objet in Parijs,
 • De IMM in Köln
 • Intirio in Gent.

In februari beginnen de voorjaarsbeurzen van de Nederlandse inkoopcentra. Kortom, dit zijn belangrijke maanden om je te laten inspireren en strategische assortimentskeuzes te maken. Keuzes die niet alleen invloed hebben op 2018, maar ook op de toekomst van je winkel!

Ik wens, tot slot, jou, jouw medewerkers en klanten mooie feestdagen toe en een kansrijk 2018. En om het jaar goed af te sluiten heb ik twee interessante beursaanbiedingen voor je:

 1. Maison & Objet – Krijg via ons gratis kaarten
 2. Salone del Mobile - INretail biedt in Samenwerking met Anko Reizen 10% korting op een beursarrangement.

Met hartelijke groet, 

Bert-Jan! 

Contactpersoon
Bert-Jan van der Stelt
Bert-Jan van der Stelt
Branchespecialist Wonen
06 518 118 76

Recent nieuws

 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  Vandaag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!
 • open

  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

  Nieuws
  Eergisteren, 17 juli 2018
  Je hoort het bijna dagelijks: ‘Je moet vanuit je eigen kracht werken, de klant kennen, big data toepassen en samenwerken in platformen’. Simpel toch? Ik denk van niet, want het begint met het begrijpen wat jou en anderen boeit en bindt.
  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

Gerelateerd aan dit artikel

Delen