Bijl Blogt: DRSSD, the new Killer App

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Vorige week was ik, sinds lange tijd, weer eens in het winkeltje waar ik ooit mijn werkzame leven startte. Opeens kwam het gevoel weer terug, dat was ik helemaal kwijt. Liever denk ik er ook niet aan terug. Ik vond het te gênant voor woorden, die eerste werkweken. Ik voelde me een lulletje rozenwater.

Mijn werk was superleuk

Vond ik het werk niet leuk? Juist wel! Ik vond mijn werk superleuk, maar de eerste dagen vond ik niks. Waarom niet? Ik wist niets en ze leerden me ook niets. Ik moest het maar een beetje uitzoeken. Hier in Amsterdam zeggen we dan: ‘Soek het ff Lekker zelf uit’. Ik heb het over HIJ mannenmode, wat nu WE is, in 1982 (oeps). Uiteindelijk heb ik veel geleerd, omdat ik een intensief traingingsprogramma van twee jaar heb gevolgd. Je werd klaargestoomd voor een functie als verkoopmanager.

Gek op innovatie

Nu denk je natuurlijk, die Harry is oud en vertelt graag uit de oude doos. Sorry, no way! Er staat innovatiemanager om mijn visitekaartje. Ik kijk dus graag vooruit en zelden terug. Had ik een rotleven? Nee, ik kijk graag naar nieuwe dingen en ben nieuwsgierig naar wat komen gaat. Voor mijn werk bij brancheorganisatie INretail probeer ik dagelijks te ontdekken welke innovaties impact hebben op de branche en de individuele retailers.

Die App DRSSD

Waarom ik dan over mijn eerste werkweken begin? Ken je DRSSD al? Dat is waarom ik erover begin. Ik zou graag zo’n App gebruikt hebben om mijn kennis snel op niveau te brengen. Ik had me veel fouten kunnen besparen en veel klanten blijer de Dijk op kunnen laten gaan. ‘Dat kost geen geld, maar levert direct geld op en zeker goodwill bij de klanten’

Een inkoppertje

Ik kom voor mijn werk bij veel retailers. Ik hoor ze dan altijd zuchten en steunen over ‘kennis op de winkelvloer’, deze App is dus een inkoppertje. In deze speciale leeromgeving leren starters speels alle basis kneepjes van het vak. Je hoeft niet meer te stuntelen, zoals ik dat moest. Geen gênante fouten meer of teleurgestelde klanten omdat jij niet weet hoe het hoort. En ook voor gevorderden is het handig om je kennis en vaardigheden weer op te frissen.   

Mijn Zaak. Dat Ben jij.

DRSSD geeft de juiste handvatten om jou als werknemer naar een hoger niveau te tillen. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan de campagne Goed Wergeverschap.

Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes

  Nieuws
  vrijdag, 19 januari 2018
  Ik was deze week, op uitnodiging van de internationale associatie tuincentra, in Bologna om een presentatie te geven. Het publiek bestond uit 200 enthousiaste zelfstandige tuincentra eigenaren. Zij verstonden geen woord Engels en ik geen woord Italiaans. Gelukkig vertaalde de Italiaanse Paula mijn speech in het Italiaans en was het voor allen een leuke ervaring.
  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes
 • open

  Koopzondag: aan jou de keuze!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Afgelopen week werd mij gevraagd te benoemen welke actualiteiten er binnen de regio spelen. Wat zie ik als regioadviseur wanneer ik op bezoek ben in de provincies Utrecht, Limburg en Gelderland. En wat krijg ik veelal van jou als ondernemer terug? Altijd goed om daar regelmatig bij stil te staan.
  Koopzondag: aan jou de keuze!
 • open

  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.
  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018
 • open

  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!
  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen