Bijl Blogt: MADE.com, time for dancing

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

De winkelvloer is rijp voor meer MADE.com producten. Dat is denk ik wat de mensen achter MADE.com denken. Ik volg ze al een aantal jaren in Engeland en geniet van de manier waarop ze dingen aanpakken.

Ik bedoel dan niet alleen de producten. Voor mij is het één van de pareltjes onder de aanbieders van woonproducten, omdat ze alles op een bijzondere wijze doen. MADE.com opende recent mooie showrooms in Parijs en Amsterdam.

Wie is MADE.com?

Zoals ze het zelf kernachtig omschrijven: ‘Mooi design rechtstreeks van de designers.’ In een korte tijd veroverden ze vele harten van design liefhebbers. Waar veel traditionele woonbedrijven internet niet zagen zitten, speelden zij juist in op de onlinemogelijkheden. Inmiddels zijn ze ook omzetmatig een belangrijke speler. Ik schrijf niet over niet over bedrijven omdat ze groot zijn of om hun omzet, maar vooral omdat ze dingen onderscheidend aanpakken. Je kan jezelf laten inspireren door dit soort bedrijven. Boven alles moet je jezelf blijven en nooit iets klakkeloos willen kopiëren.

Wat maakt ze bijzonder?

MADE.com is een groep designers die samenwerken en rechtstreeks aan consumenten verkopen. Ze brengen alles op een leuke en eigenzinnige manier. Ze gebruiken veel YouTubefilmpjes om te inspireren. Je kan de producten niet in winkels kopen. Ze hebben inspiratie showrooms waar je de producten kan ervaren, staaltjes kan pakken en de kleuren kan zien. Je kan ook extra informatie vragen aan de mensen die in de store werken. Als bezoeker van de winkel kan je een tablet uit een rek pakken. Met deze tablet krijg je toegang tot extra informatie.

Techniek als hulpmiddel

Wat is er zo interessant aan de manier waarop MADE online inzet? Het slimme is dat je de tablet alleen maar boven een sticker, die aan het product hangt, hoeft te houden en dan verschijnt alles wat je zou willen weten. De producten hebben dus geen rommelige prijskaarten of standaardjes met informatie. De fans van MADE.com, die de webshop al kennen, komen dus gelijk in hun vertrouwende omgeving terecht.

Er staan ook diverse kekke Mac computers om te gebruiken. Voor de adviseurs van MADE.com is zo ook informatie beschikbaar over het shopgedrag. Zij weten precies welke spullen worden gescand en eventueel worden bewaard op de persoonlijke pagina. Dat is interessant want je weet dan exact wat bezoekers leuk vinden en hoe ze door de winkel lopen. Dat is dus leerzaam. Als je van je vak houdt dan is het leuk om af en te eens te gluren en kijken bij andere bedrijven. Ook, misschien wel juist, in andere branches. Bekijk hieronder de foto's van Made.com:

Tags
Contactpersoon
Harry Bijl
Harry Bijl
Inspiratie en Innovatie
06 209 609 65

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes

  Nieuws
  vrijdag, 19 januari 2018
  Ik was deze week, op uitnodiging van de internationale associatie tuincentra, in Bologna om een presentatie te geven. Het publiek bestond uit 200 enthousiaste zelfstandige tuincentra eigenaren. Zij verstonden geen woord Engels en ik geen woord Italiaans. Gelukkig vertaalde de Italiaanse Paula mijn speech in het Italiaans en was het voor allen een leuke ervaring.
  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes
 • open

  Koopzondag: aan jou de keuze!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Afgelopen week werd mij gevraagd te benoemen welke actualiteiten er binnen de regio spelen. Wat zie ik als regioadviseur wanneer ik op bezoek ben in de provincies Utrecht, Limburg en Gelderland. En wat krijg ik veelal van jou als ondernemer terug? Altijd goed om daar regelmatig bij stil te staan.
  Koopzondag: aan jou de keuze!
 • open

  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.
  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018
 • open

  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!
  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!
Delen