Geen vraag te gek
088 973 06 00

Bijl Blogt: Nadenken over de toekomst

Denk jij weleens na over hoe jouw werk in de toekomst eruit ziet? Droom je dan weg, laat je je professioneel helpen of duik je het alternatieve circuit in? Misschien ben jij het type dat in het nu leeft?

Fantastisch gevoel

In de toekomst kijken is erg lastig en er gebeurt zoveel waar je geen invloed op hebt. Je mag al blij zijn dat het weer van morgen redelijk goed voorspeld wordt. Toch is in de toekomst kijken heel leuk om te doen. Zeker als je het met een groepje mensen doet. Het voelt fantastisch om er samen op los te fantaseren. Het creatieve denkvermogen wordt flink opgerekt. Dat is pure winst en daar heb je wat aan.

Alles mag

Het interessante van brainstormen over de toekomst is dat je alles mag en kan bedenken. Je hoeft je niet gehinderd te voelen door gebrek aan geld, regeltjes, mensen of andere beperkingen. Alles kan en mag! Het is de nieuwe wereld die je samen modelleert. Het geeft energie als je een droomwereld visualiseert en het is veel leuker dan discussiëren. En als je uitgedacht bent, dan mag je bedenken wat je ermee doet. Heerlijk toch?

Onze toekomst

Wij denken ook na over de toekomst van de Retail. Op dit moment worden er meetings gehouden waar mensen samen naar de toekomst kijken. Onze toekomst, die van jou en mij. Het is boeiend om fantasieën en inzichten van gelijkgestemden aan te horen. Het is kicken om zelf iets in de groep te gooien en de reactie van anderen daarop te horen. Het zijn meetings waar de energie van af spat. Onze toekomst voelt dan opeens heel dichtbij.

Meedoen

Als je zin hebt om mee te denken, meld je dan aan voor de brainstorm in Delft. We vinden het leuk om je te ontmoeten en samen met vakbroeders en -zusters van gedachte te wisselen over hoe wij de komende jaren gaan veranderen. Waar kopen we? Blijven winkels hetzelfde? Spreken we alleen maar Engels? Krijgen we gastarbeiders als collega’s? Weet jij het?

Ps. Het is ook vet om binnen je eigen team na te denken over een scenario in de toekomst, bijvoorbeeld: ‘'Morgen worden we wakker en al onze buren zijn weg. Wat gaan we doen?’'

Delen