Geen vraag te gek
088 973 06 00

Bijl blogt: Soms moet iets ook gewoon lekker duidelijk zijn

Veel mensen dromen ervan om eigen baas te zijn. Onafhankelijk zijn lijkt het summum. Lekker de zaken naar eigen hand zetten i.p.v. doen wat anderen van je verwachten.

Ik hoor ondernemers denken: ‘Ze moeten eens weten’! Want wel de lusten maar niet de lasten dragen van het werk werkt niet. In elke gezonde en vertrouwde relatie hou je rekening met elkaar en doen we van tijd tot tijd allemaal weleens wat water bij de wijn.

Als de relaties goed zijn en er is sprake van vertrouwen en begrip, dan pas je je graag aan de wensen van anderen aan. Daar denk je niet eens over na. Dat doe je als vanzelfsprekend en dan voelt het nooit als moeten. Door elkaar te zeggen hoe je de dingen ziet, ervaart en wenst en wat je prettig vindt en niet, daarmee versterk je het vertrouwen.

Meer begrip hebben voor elkaars behoeftes, wensen en standpunten verstevigt in vitale relaties altijd de band. Structuurloos en zonder afspraken samenzijn werkt maar voor heel weinig mensen en werkomgevingen. Duidelijkheid biedt voor iedereen houvast en schept ook ruimte op andere gebieden.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar sportteams, daar zijn niet voor niets spelregels en reglementen. En dat vinden we super, zo kunnen we ons spiegelen en weten we waar we aan toe zijn. We dromen wel van onafhankelijk zijn en zelf beslissingen nemen, maar wat zou er van een potje voetbal terecht komen zonder spelregels?

In de praktijk krijg je een hechte relatie en bedrijfscultuur als je duidelijk naar elkaar bent. Als je elkaar goed begrijpt, duidelijk bent, de spelregels respecteert en de ruimte geeft, dan ga je elkaar vanzelf meer gunnen en geven.

Het is zakelijk heel lekker en gewenst als er voor iedereen duidelijkheid is over: hoe het merk ontstond en waar het voor staat, het gewenste arbeidsklimaat, de gedroomde cultuur, de wensen en beschikbaarheid van iedereen en de beloning en waardering van de inspanningen.

Soms moet je duidelijkheid vastleggen op papier, maar meestal volstaat het wel om elkaar simpelweg te zeggen waar het op staat en kan je het op individuele basis beter regelen. Het is aan de andere kant ook best lekker als de werkgever duidelijkheid biedt en je je moet schikken in het collectief.  

Wat werkt voor jou?

Ik wens je een fijn weekend!

Harry

Delen