Geen vraag te gek
088 973 06 00

Bijl Blogt: Wie is de baas?

Deze week mocht ik aanschuiven bij het 34e IAF World Fashion Congres in Maastricht. Het jaarlijks congres van de International Apperal Federation. Deze club verdient naar mijn mening meer aandacht bij het grote publiek. Het event werd voor de derde keer georganiseerd in Nederland.  

Jaarlijks komen er spraakmakende en invloedrijke fashion producenten uit de hele wereld bij elkaar. Boeiend om te luisteren naar hoe producenten van naam kijken naar innovatie en de toekomst. Dat is ook precies waar het IAF voor staat. ‘De synergie stimuleren in de verschillende innovatieve projecten en processen’.

Mijn bijzondere aandacht had de presentatie van Hugo Boss. Zonder andere sprekers tekort te doen, ervoer ik een wauw-factor. Hugo Boss deelde zijn visie over de inzet van Blockchain met als onderwerp: ‘het duurzame gebruik van katoen.’  

Binnenkort gaat Hugo Boss een live test lanceren gebaseerd op Blockchain. Met de inzet van deze technologie kun je niet sjoemelen met informatie. In een app kan de consument zien hoe Hugo Boss met de biologische teelt van katoen omgaat. Alles is transparant, te zien en te volgen.

Het is bizar om te bedenken dat, nu in de testomgeving, je als consument kunt zien wie en hoe er aan het product heeft gewerkt. De app maakt het mogelijk om vervolgens de medewerker, die jouw product heeft gemaakt, extra te belonen door credits toe te kennen. Jij en ik kunnen mensen een rijker leven geven als we blij zijn met het product. Natuurlijk krijgen de mensen standaard een goede beloning, want het is immers transparant. Mooi om te zien wat techniek je kan brengen. Nog mooier dat we onze waardwering kunnen uiten aan mensen die het verdienen.

Ja toch?

Delen