Brabant, let op!

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

En zeker als je in de buurt van Dongen onderneemt.

Het aantal bouwmarkten en andere grootschalige perifere detailhandelsvestigingen neemt enorm toe en hun assortiment wordt steeds breder. ‘Van Cranenbroek is hét adres voor uw complete tuinonderhoud’ luidt de advertentie van deze groeiende formule die vergelijkbaar is met een grote winkel voor tuinonderhoud waar ze ook steeds meer ander producten verkopen zoals fietsen.

Van magazijn tot megastore

In Dongen is een magazijn en winkel van Van Cranenbroek gevestigd. Het huidige magazijn willen ze vergroten en ombouwen naar een winkel van ruim 18.000 m2, een uitbereiding van liefs 7.500 m2 winkelvloer oppervlakte. Als er geen bezwaren worden ingediend tegen de bestemmingsplanwijziging die nu bij de gemeente ter inzage ligt, krijgt het plan groen licht. Direct belanghebbenden kunnen tegen deze wijziging protesteren als ze erdoor getroffen worden. Het is belangrijk te bepalen of dit voor jou geldt.
Via deze link kom je bij het voorstel voor de wijziging van het bestemmingsplan terecht. (in Hoofdstuk 1 staat de planbeschrijving. Paragraaf 2.2 toont de geplande uitbreiding in meters en bijlage 4 schetst de marktruimte die via ruimtelijk economisch onderzoek is berekend).

Wil jij bezwaar aantekenen tegen de het voorstel of ligt er een dergelijk voorstel bij jouw gemeente? Heb je hulp nodig om stappen te ondernemen?

Neem dan contact op met onze Ondernemersservice via (088) 973 06 00.

4 stappen: laat jouw stem horen in de gemeente

 

Contactpersoon
Tessa Vosjan
Tessa Vosjan
Beleidsadviseur
088 973 06 64

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Je beste beentje blijven voorzetten

  Nieuws
  vrijdag, 20 juli 2018
  In de aflopen decenia was retailen simpel en overzichtelijk. Je zorgde voor goede spullen, betrok een pandje in een straat en even heel plat gezegd: ‘‘Iedereen kon een winkel open en de onderneming tot succes brengen.’’
  Bijl Blogt: Je beste beentje blijven voorzetten
 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  donderdag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  woensdag, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  woensdag, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen