Column: Bedankt!

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

En dan is 2017 alweer bijna voorbij.

Het was een jaar waarin het voor ondernemers wederom een uitdaging was om te groeien. Een jaar waarin de ene maand top was en de andere maand een stuk minder kon zijn. Een jaar waar je moest zoeken aan welke knoppen je kon draaien om het beste rendement te behalen. Een jaar waarin het volgens de cijfers en statistieken weer veel beter gaat met de retail, met als gevolg dat er volgens deskundigen en vakbonden weer dik geïnvesteerd kan worden…

Was het maar zo makkelijk, na jaren van crisis. Diegene die de winkel moesten sluiten en die enorm hebben moeten interen op hun reserves weten beter. Dit bouw je niet even op in anderhalf jaar tijd, wat men blijkbaar denkt.

Aan het einde van zo’n jaar besef ik mij wederom dat ik toch een hele mooie job heb:

 • Ik mag bij onze leden in de keuken kijken, meedenken en meehelpen.
 • Samen met mijn collega’s kan ik ondersteunen waar er hulp nodig is.
 • We verbreden- en maken gebruik van elkaars netwerk om te kijken waar we een toegevoegde waarde kunnen zijn.
 • Daarnaast doe ik kennis op bij bijvoorbeeld ledenbezoeken en bijeenkomsten en kan ik vervolgens die kennis verder delen.
 • Samen met ondernemers kijken we waar de de kansen liggen en hoe we deze gaan benutten. Of dit nu in de winkel, winkelstraat of winkelgebied is.

Samenwerken loont, heb ik dit jaar weer gemerkt

Want ik heb dit jaar gezien dat ondanks dat het retaillandschap in razend tempo verandert en jullie met zoveel factoren rekening moet houden, ik veel positieve en enthousiaste ondernemers heb gesproken en ontmoet. De passie waar jullie mee werken en uitstralen is mooi om te zien. Liefde voor ons retailvak en gedrevenheid om de klant te laten zien dat winkelen nog steeds één van de leukste vrijetijdbestedingen is die we hebben.

Het is niet altijd even makkelijk als het lijkt, maar jullie durven keuzes te maken en richting te kiezen. Uitdagingen aangaan en daarin ook medewerkers te betrekken als je deze in dienst hebt. Innoveren, motiveren en professionaliseren zijn sleutels voor de winkel, winkelstraat en winkelgebieden en dat zag ik dit jaar gebeuren. Bij de een worden de eerste stappen gezet en de ander bevindt zich al in een gevorderd stadium. Maar ook het besef dat ondernemers altijd actief moeten blijven, want ontwikkelingen gaan snel en alertheid is dus belangrijk. Je hoeft het niet altijd maar alleen te doen, samen sta je echt een stuk sterker waar dit nodig is.

Respect

Daarom wil ik jullie bij deze bedanken voor jullie openheid en vertrouwen. De kennis die ik mocht opdoen en mocht delen. De leuke en helaas soms ook minder leuke gesprekken, waar we van leren.
De scherpe, eerlijke meningen en adviezen. Respect voor ons vak en wat jullie hier allemaal voor over hebben. Onwijs gaaf om te zien en te horen!!

Ik wil jullie alvast hele mooie feestdagen wensen met de familie en kennissen. Uiteraard goede verkoop deze maand en extra goed met de feestdagen voor degene die open zijn. Voor 2018 veel geluk en gezondheid, passie en inspiratie.

Salut.

Tags
Contactpersoon
Jorge van Vliet
Jorge van Vliet
Regioadviseur Noord-Holland en Friesland
06 453 024 10

Recent nieuws

 • open

  Bijl blogt: Het Hoeragevoel voor iedereen

  Nieuws
  vrijdag, 16 februari 2018
  Een bezoek brengen aan een winkel voelt voor mij altijd als: ‘Hoera, ik mag op ontdekkingstocht!’ In winkels gebeurt er namelijk altijd iets. Een nieuwe collectie, een verandering of de leuke mensen die er werken. Ik hou daarvan!
  Bijl blogt: Het Hoeragevoel voor iedereen
 • open

  Onderzoek: werknemers en hun (financiële)zorgen

  Nieuws
  dinsdag, 13 februari 2018
  De persoonlijke situatie van werknemers kan invloed hebben op hun functioneren, bijvoorbeeld als ze zorgen hebben. Als werkgever kun je te maken krijgen met werknemers die financiële problemen hebben, of die de (zware) taak van mantelzorger hebben.
  Onderzoek: werknemers en hun (financiële)zorgen
 • open

  Hoera, het boek loopt lekker!

  Nieuws
  vrijdag, 9 februari 2018
  Op 11 december lag er een dik pak sneeuw en de barre weersomstandigheden dwongen ons om de boeklancering van het boek ‘Hoera ik heb een winkel’ te cancelen. Nu, dik zes weken later, kunnen we er wel een beetje om lachen. Al meer dan 1100 exemplaren kregen een nieuw baasje.
  Hoera, het boek loopt lekker!
 • open

  Cijfers liegen niet

  Nieuws
  vrijdag, 9 februari 2018
  Ik merk elke dag weer dat het sturen op cijfers voor ondernemers cruciaal is. Helaas kom ik alleen nog te veel ondernemers tegen die nog aan het wachten zijn op de jaarcijfers en nog niet weten wat het resultaat was over 2017. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
  Cijfers liegen niet

Gerelateerd aan dit artikel

Ledenwinkel

Retailscan

Tientallen ondernemers maken al gedegen keuzes door middel van de Retailscan, jij ook?

Open
Retailscan
Delen