Column: Bedankt!

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

En dan is 2017 alweer bijna voorbij.

Het was een jaar waarin het voor ondernemers wederom een uitdaging was om te groeien. Een jaar waarin de ene maand top was en de andere maand een stuk minder kon zijn. Een jaar waar je moest zoeken aan welke knoppen je kon draaien om het beste rendement te behalen. Een jaar waarin het volgens de cijfers en statistieken weer veel beter gaat met de retail, met als gevolg dat er volgens deskundigen en vakbonden weer dik geïnvesteerd kan worden…

Was het maar zo makkelijk, na jaren van crisis. Diegene die de winkel moesten sluiten en die enorm hebben moeten interen op hun reserves weten beter. Dit bouw je niet even op in anderhalf jaar tijd, wat men blijkbaar denkt.

Aan het einde van zo’n jaar besef ik mij wederom dat ik toch een hele mooie job heb:

 • Ik mag bij onze leden in de keuken kijken, meedenken en meehelpen.
 • Samen met mijn collega’s kan ik ondersteunen waar er hulp nodig is.
 • We verbreden- en maken gebruik van elkaars netwerk om te kijken waar we een toegevoegde waarde kunnen zijn.
 • Daarnaast doe ik kennis op bij bijvoorbeeld ledenbezoeken en bijeenkomsten en kan ik vervolgens die kennis verder delen.
 • Samen met ondernemers kijken we waar de de kansen liggen en hoe we deze gaan benutten. Of dit nu in de winkel, winkelstraat of winkelgebied is.

Samenwerken loont, heb ik dit jaar weer gemerkt

Want ik heb dit jaar gezien dat ondanks dat het retaillandschap in razend tempo verandert en jullie met zoveel factoren rekening moet houden, ik veel positieve en enthousiaste ondernemers heb gesproken en ontmoet. De passie waar jullie mee werken en uitstralen is mooi om te zien. Liefde voor ons retailvak en gedrevenheid om de klant te laten zien dat winkelen nog steeds één van de leukste vrijetijdbestedingen is die we hebben.

Het is niet altijd even makkelijk als het lijkt, maar jullie durven keuzes te maken en richting te kiezen. Uitdagingen aangaan en daarin ook medewerkers te betrekken als je deze in dienst hebt. Innoveren, motiveren en professionaliseren zijn sleutels voor de winkel, winkelstraat en winkelgebieden en dat zag ik dit jaar gebeuren. Bij de een worden de eerste stappen gezet en de ander bevindt zich al in een gevorderd stadium. Maar ook het besef dat ondernemers altijd actief moeten blijven, want ontwikkelingen gaan snel en alertheid is dus belangrijk. Je hoeft het niet altijd maar alleen te doen, samen sta je echt een stuk sterker waar dit nodig is.

Respect

Daarom wil ik jullie bij deze bedanken voor jullie openheid en vertrouwen. De kennis die ik mocht opdoen en mocht delen. De leuke en helaas soms ook minder leuke gesprekken, waar we van leren.
De scherpe, eerlijke meningen en adviezen. Respect voor ons vak en wat jullie hier allemaal voor over hebben. Onwijs gaaf om te zien en te horen!!

Ik wil jullie alvast hele mooie feestdagen wensen met de familie en kennissen. Uiteraard goede verkoop deze maand en extra goed met de feestdagen voor degene die open zijn. Voor 2018 veel geluk en gezondheid, passie en inspiratie.

Salut.

Tags
Contactpersoon
Jorge van Vliet
Jorge van Vliet
Regioadviseur Noord-Holland en Friesland
06 453 024 10

Recent nieuws

 • open

  Status cao-onderhandelingen

  Nieuws
  Vandaag, 23 mei 2018
  Op 18 mei onderhandelden werkgevers en werknemers over een nieuwe cao Fashion, Sport & Lifestyle. Op 4 juni is een volgende ronde gepland, waarbij INretail de leden vertegenwoordigt in de gesprekken met vakbonden De Unie, CNV en Vakbond AVV.
  Status cao-onderhandelingen
 • open

  Van emotie kun je niet eten

  Nieuws
  Gisteren, 22 mei 2018
  Het valt niet te ontkennen. Het eerste kwartaal was voor de Nederlandse schoenenbranche ronduit slecht. Met name voor de fysieke winkels. Toch verbaas ik mij over de paniekreacties, vooral van leverancierszijde.
  Van emotie kun je niet eten
 • open

  Paniekvoetbal brengt niets

  Nieuws
  Gisteren, 22 mei 2018
  Nu de voetbalcompetities ten einde lopen, merk ik dat er vaak sprake is van een hoop ‘gedoe’. Met name in plaatsen en regio’s met betaalde voetbalclubs of op hoog niveau spelende amateurverenigingen die in het voorbije seizoen onder de maat hebben gepresteerd en daardoor zelfs degraderen.
  Paniekvoetbal brengt niets
 • open

  Bijl Blogt: De impact van de afroep economie

  Nieuws
  vrijdag, 18 mei 2018
  Door de inzet van technologie kan een klein project al snel een impactvolle beweging worden. Dankzij de technologische mogelijkheden ontstaat er in een hoog tempo een krachtige nieuwe economie, genaamd de afroep economie.
  Bijl Blogt: De impact van de afroep economie

Gerelateerd aan dit artikel

Delen