Column: Bedankt!

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

En dan is 2017 alweer bijna voorbij.

Het was een jaar waarin het voor ondernemers wederom een uitdaging was om te groeien. Een jaar waarin de ene maand top was en de andere maand een stuk minder kon zijn. Een jaar waar je moest zoeken aan welke knoppen je kon draaien om het beste rendement te behalen. Een jaar waarin het volgens de cijfers en statistieken weer veel beter gaat met de retail, met als gevolg dat er volgens deskundigen en vakbonden weer dik geïnvesteerd kan worden…

Was het maar zo makkelijk, na jaren van crisis. Diegene die de winkel moesten sluiten en die enorm hebben moeten interen op hun reserves weten beter. Dit bouw je niet even op in anderhalf jaar tijd, wat men blijkbaar denkt.

Aan het einde van zo’n jaar besef ik mij wederom dat ik toch een hele mooie job heb:

 • Ik mag bij onze leden in de keuken kijken, meedenken en meehelpen.
 • Samen met mijn collega’s kan ik ondersteunen waar er hulp nodig is.
 • We verbreden- en maken gebruik van elkaars netwerk om te kijken waar we een toegevoegde waarde kunnen zijn.
 • Daarnaast doe ik kennis op bij bijvoorbeeld ledenbezoeken en bijeenkomsten en kan ik vervolgens die kennis verder delen.
 • Samen met ondernemers kijken we waar de de kansen liggen en hoe we deze gaan benutten. Of dit nu in de winkel, winkelstraat of winkelgebied is.

Samenwerken loont, heb ik dit jaar weer gemerkt

Want ik heb dit jaar gezien dat ondanks dat het retaillandschap in razend tempo verandert en jullie met zoveel factoren rekening moet houden, ik veel positieve en enthousiaste ondernemers heb gesproken en ontmoet. De passie waar jullie mee werken en uitstralen is mooi om te zien. Liefde voor ons retailvak en gedrevenheid om de klant te laten zien dat winkelen nog steeds één van de leukste vrijetijdbestedingen is die we hebben.

Het is niet altijd even makkelijk als het lijkt, maar jullie durven keuzes te maken en richting te kiezen. Uitdagingen aangaan en daarin ook medewerkers te betrekken als je deze in dienst hebt. Innoveren, motiveren en professionaliseren zijn sleutels voor de winkel, winkelstraat en winkelgebieden en dat zag ik dit jaar gebeuren. Bij de een worden de eerste stappen gezet en de ander bevindt zich al in een gevorderd stadium. Maar ook het besef dat ondernemers altijd actief moeten blijven, want ontwikkelingen gaan snel en alertheid is dus belangrijk. Je hoeft het niet altijd maar alleen te doen, samen sta je echt een stuk sterker waar dit nodig is.

Respect

Daarom wil ik jullie bij deze bedanken voor jullie openheid en vertrouwen. De kennis die ik mocht opdoen en mocht delen. De leuke en helaas soms ook minder leuke gesprekken, waar we van leren.
De scherpe, eerlijke meningen en adviezen. Respect voor ons vak en wat jullie hier allemaal voor over hebben. Onwijs gaaf om te zien en te horen!!

Ik wil jullie alvast hele mooie feestdagen wensen met de familie en kennissen. Uiteraard goede verkoop deze maand en extra goed met de feestdagen voor degene die open zijn. Voor 2018 veel geluk en gezondheid, passie en inspiratie.

Salut.

Contactpersoon
Jorge van Vliet
Jorge van Vliet
Regioadviseur Noord-Holland en Friesland
06 453 024 10

Recent nieuws

 • open

  Bijl blogt: Een van de vier

  Nieuws
  vrijdag, 10 augustus 2018
  Ik lees graag retail gerelateerde boeken. Die boeken koop ik altijd privé. Als ze mij hebben geboeid deel ik de strekking van de inhoud regelmatig in mijn columns, dat zal een enkeling niet zijn ontgaan.
  Bijl blogt: Een van de vier
 • open

  Column: van bouwput tot winkelparadijs!

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  Terwijl ik ruim een uur te vroeg arriveer in het centrum van Utrecht, loop ik langs de gigantische bouwputten die de stad, waar ik jaren heb gewoond, er toch heel anders doen uitzien. Het is rommelig maar er is absoluut een stip op de horizon te zien.
  Column: van bouwput tot winkelparadijs!
 • open

  Column: het hete hangijzer

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  Waar ik ook in het land kom, veel ondernemers hebben het. Maar komen er helaas te laat achter dát ze het hebben en moeten nu drastisch maatregelen treffen.
  Column: het hete hangijzer
 • open

  Kan iedereen in jouw winkel komen?

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  In juni is het programma MKB Toegankelijk in het leven geroepen. De ambitie is dat alle winkels en andere mkb-bedrijven toegankelijk worden voor iedereen. Is jouw winkel al toegankelijk voor iedereen?
  Kan iedereen in jouw winkel komen?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen