Geen vraag te gek
088 973 06 00

Column: Bedankt!

En dan is 2017 alweer bijna voorbij.

Het was een jaar waarin het voor ondernemers wederom een uitdaging was om te groeien. Een jaar waarin de ene maand top was en de andere maand een stuk minder kon zijn. Een jaar waar je moest zoeken aan welke knoppen je kon draaien om het beste rendement te behalen. Een jaar waarin het volgens de cijfers en statistieken weer veel beter gaat met de retail, met als gevolg dat er volgens deskundigen en vakbonden weer dik geïnvesteerd kan worden…

Was het maar zo makkelijk, na jaren van crisis. Diegene die de winkel moesten sluiten en die enorm hebben moeten interen op hun reserves weten beter. Dit bouw je niet even op in anderhalf jaar tijd, wat men blijkbaar denkt.

Aan het einde van zo’n jaar besef ik mij wederom dat ik toch een hele mooie job heb:

  • Ik mag bij onze leden in de keuken kijken, meedenken en meehelpen.
  • Samen met mijn collega’s kan ik ondersteunen waar er hulp nodig is.
  • We verbreden- en maken gebruik van elkaars netwerk om te kijken waar we een toegevoegde waarde kunnen zijn.
  • Daarnaast doe ik kennis op bij bijvoorbeeld ledenbezoeken en bijeenkomsten en kan ik vervolgens die kennis verder delen.
  • Samen met ondernemers kijken we waar de de kansen liggen en hoe we deze gaan benutten. Of dit nu in de winkel, winkelstraat of winkelgebied is.

Samenwerken loont, heb ik dit jaar weer gemerkt

Want ik heb dit jaar gezien dat ondanks dat het retaillandschap in razend tempo verandert en jullie met zoveel factoren rekening moet houden, ik veel positieve en enthousiaste ondernemers heb gesproken en ontmoet. De passie waar jullie mee werken en uitstralen is mooi om te zien. Liefde voor ons retailvak en gedrevenheid om de klant te laten zien dat winkelen nog steeds één van de leukste vrijetijdbestedingen is die we hebben.

Het is niet altijd even makkelijk als het lijkt, maar jullie durven keuzes te maken en richting te kiezen. Uitdagingen aangaan en daarin ook medewerkers te betrekken als je deze in dienst hebt. Innoveren, motiveren en professionaliseren zijn sleutels voor de winkel, winkelstraat en winkelgebieden en dat zag ik dit jaar gebeuren. Bij de een worden de eerste stappen gezet en de ander bevindt zich al in een gevorderd stadium. Maar ook het besef dat ondernemers altijd actief moeten blijven, want ontwikkelingen gaan snel en alertheid is dus belangrijk. Je hoeft het niet altijd maar alleen te doen, samen sta je echt een stuk sterker waar dit nodig is.

Respect

Daarom wil ik jullie bij deze bedanken voor jullie openheid en vertrouwen. De kennis die ik mocht opdoen en mocht delen. De leuke en helaas soms ook minder leuke gesprekken, waar we van leren.
De scherpe, eerlijke meningen en adviezen. Respect voor ons vak en wat jullie hier allemaal voor over hebben. Onwijs gaaf om te zien en te horen!!

Ik wil jullie alvast hele mooie feestdagen wensen met de familie en kennissen. Uiteraard goede verkoop deze maand en extra goed met de feestdagen voor degene die open zijn. Voor 2018 veel geluk en gezondheid, passie en inspiratie.

Salut.

Delen