Column: Bedankt!

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

En dan is 2017 alweer bijna voorbij.

Het was een jaar waarin het voor ondernemers wederom een uitdaging was om te groeien. Een jaar waarin de ene maand top was en de andere maand een stuk minder kon zijn. Een jaar waar je moest zoeken aan welke knoppen je kon draaien om het beste rendement te behalen. Een jaar waarin het volgens de cijfers en statistieken weer veel beter gaat met de retail, met als gevolg dat er volgens deskundigen en vakbonden weer dik geïnvesteerd kan worden…

Was het maar zo makkelijk, na jaren van crisis. Diegene die de winkel moesten sluiten en die enorm hebben moeten interen op hun reserves weten beter. Dit bouw je niet even op in anderhalf jaar tijd, wat men blijkbaar denkt.

Aan het einde van zo’n jaar besef ik mij wederom dat ik toch een hele mooie job heb:

 • Ik mag bij onze leden in de keuken kijken, meedenken en meehelpen.
 • Samen met mijn collega’s kan ik ondersteunen waar er hulp nodig is.
 • We verbreden- en maken gebruik van elkaars netwerk om te kijken waar we een toegevoegde waarde kunnen zijn.
 • Daarnaast doe ik kennis op bij bijvoorbeeld ledenbezoeken en bijeenkomsten en kan ik vervolgens die kennis verder delen.
 • Samen met ondernemers kijken we waar de de kansen liggen en hoe we deze gaan benutten. Of dit nu in de winkel, winkelstraat of winkelgebied is.

Samenwerken loont, heb ik dit jaar weer gemerkt

Want ik heb dit jaar gezien dat ondanks dat het retaillandschap in razend tempo verandert en jullie met zoveel factoren rekening moet houden, ik veel positieve en enthousiaste ondernemers heb gesproken en ontmoet. De passie waar jullie mee werken en uitstralen is mooi om te zien. Liefde voor ons retailvak en gedrevenheid om de klant te laten zien dat winkelen nog steeds één van de leukste vrijetijdbestedingen is die we hebben.

Het is niet altijd even makkelijk als het lijkt, maar jullie durven keuzes te maken en richting te kiezen. Uitdagingen aangaan en daarin ook medewerkers te betrekken als je deze in dienst hebt. Innoveren, motiveren en professionaliseren zijn sleutels voor de winkel, winkelstraat en winkelgebieden en dat zag ik dit jaar gebeuren. Bij de een worden de eerste stappen gezet en de ander bevindt zich al in een gevorderd stadium. Maar ook het besef dat ondernemers altijd actief moeten blijven, want ontwikkelingen gaan snel en alertheid is dus belangrijk. Je hoeft het niet altijd maar alleen te doen, samen sta je echt een stuk sterker waar dit nodig is.

Respect

Daarom wil ik jullie bij deze bedanken voor jullie openheid en vertrouwen. De kennis die ik mocht opdoen en mocht delen. De leuke en helaas soms ook minder leuke gesprekken, waar we van leren.
De scherpe, eerlijke meningen en adviezen. Respect voor ons vak en wat jullie hier allemaal voor over hebben. Onwijs gaaf om te zien en te horen!!

Ik wil jullie alvast hele mooie feestdagen wensen met de familie en kennissen. Uiteraard goede verkoop deze maand en extra goed met de feestdagen voor degene die open zijn. Voor 2018 veel geluk en gezondheid, passie en inspiratie.

Salut.

Tags
Contactpersoon
Jorge van Vliet
Jorge van Vliet
Regioadviseur Noord-Holland en Friesland
06 453 024 10

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: In de Kerstsfeer komen  

  Nieuws
  donderdag, 7 december 2017
  Deze week werden de awards voor ‘De Beste Kerstshow van Nederland’ uitgereikt. Het was een feestje om daar deelgenoot van te zijn. In de inspiratievolle kerstshowroom van importeur Edelman werden de 52 genomineerde bedrijven welkom geheten, onthaald op een heerlijk buffet en klonken de glazen.
  Bijl Blogt: In de Kerstsfeer komen  
 • open

  Een jaar vol kleine en grote successen

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  ​​​​​​​De tijd vliegt voorbij! Het is alweer december en de eerste feestdag is achter de rug. Het is een mooie en drukke periode voor jullie als retailers. Consumenten slaan aan het winkelen en we verwachten een fikse eindejaarspiek.
  Een jaar vol kleine en grote successen
 • open

  Pensioenopbouw wonen naar detailhandel

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  Vandaag maakte het Pensioenfonds Detailhandel in een persbericht bekend dat de pensioenopbouw voor werknemers in de sector wonen wordt overgenomen door het Pensioenfonds Detailhandel.
  Pensioenopbouw wonen naar detailhandel
 • open

  Kies en je wordt gekozen

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  Aan het eind van elk jaar maak ik altijd de balans op: hoe is het zakelijk en privé gegaan? Wat zou ik anders, minder en of beter willen doen? En waar ga ik komend jaar dan mee aan de slag? Die vragen helpen mij om keuzes te maken. Welke keuzes maak jij?
  Kies en je wordt gekozen

Gerelateerd aan dit artikel

Ledenwinkel

Retailscan

Tientallen ondernemers maken al gedegen keuzes door middel van de Retailscan, jij ook?

Open
Retailscan
Delen