Geen vraag te gek
088 973 06 00

De impact van Corona op je financiële positie

Corona heeft veel invloed op de financiële weerbaarheid van ondernemingen. De steunmaatregelen bieden voor veel ondernemers onvoldoende compensatie om de verliezen die als gevolg van Corona zijn ontstaan te voorkomen.

Bij veel ondernemers zie ik dat de schulden in het afgelopen jaar zijn opgelopen en dat er veel onzekerheid is over het terugbetalen hiervan. Het toekomstperspectief lijkt daardoor zeer ongewis en steeds meer ondernemers vragen zich af in hoeverre het nog reëel is om door te gaan…

We staan je graag bij zodat je een weloverwogen beslissing kan maken:

  1. Met de levensvatbaarheidscan, een vragenlijst waarmee je snel meer inzicht in jouw persoonlijke en financiële situatie krijgt.
  2. De scenariotool geeft je snel een beeld over jouw rendement in 2021, waarmee je ook een prognose voor 2022 kan maken.
  3. Zie je na het doorlopen van de levensvatbaarheidsscan en de scenariotool perspectief om met enkele aanpassingen in je bedrijfsvoering de crisis achter je te laten? Dan hebben we hier een stappenplan om het herstel in te zetten.
  4. En als je de keuze maakt voor stoppen: schaam je niet en twijfel niet aan je capaciteiten. Corona raakt namelijk in de kern gezonde bedrijven ongekend hard.  Dit stappenplan helpt je om gecontroleerd te stoppen met je bedrijf.

Het is geen makkelijke weg
Het zal je een hoop zorgen opleveren. Weet dat je ons altijd kan bellen om jouw situatie voor te leggen. We zijn er om je te ondersteunen in het maken van een keuze. Samen kunnen we een goede afweging maken of je beter kunt stoppen, reorganiseren of op dezelfde voet doorgaan. En ook voor daarna, hoe je dat dan doet, daarmee staan we je graag bij.

Rob Drost – bedrijfsadvies@inretail.nl – 030 973 06 54
 

Delen