Geen vraag te gek
088 973 06 00

Diep respect

Als je terugkijkt op 2020 heb je de neiging om vooral te denken aan de problemen, teleurstellingen en negativiteit waarmee ondernemers in de detailhandel dit jaar zijn geconfronteerd als gevolg van het coronavirus. Vrijwel vanaf het begin van het jaar was het ‘foute boel’. Toch overheerst op dit moment bij mij het respect voor die ondernemers die niet bij de pakken zijn gaan neerzitten.

Gelijk speelveld

Ik heb van nabij meegemaakt hoe retailers door het jaar heen hebben moeten anticiperen op steeds weer nieuwe uitdagingen. Zonder uitzondering hebben de sterk wisselende omstandigheden door de overheidsmaatregelen die getroffen zijn een negatief effect gehad op het ondernemen. Vanuit INretail hebben we daar zo goed mogelijk op geanticipeerd en ervoor gezorgd dat we ‘aan tafel’ zitten om een zo gelijk mogelijk speelveld in stand te houden.

Chapeau!

Hoe moeilijk 2020 ook was, bij een groot deel van de Nederlandse retailers overheerst een gevoel van ‘niet zeuren!’. Als creatief ondernemerschap er ooit voor heeft gezorgd dat ondernemers in staat zijn om zo’n diepgaande crisis te overleven, dan is het wel dit jaar. Alles is uit de kast gehaald om de winkel overeind te houden: van kopen op afspraak tijdens de eerste golf tot thuis bezorgen in de tweede en van verlenging van de openingstijden tot intensieve inzet op de social media. Chapeau!

168 miljoen

Dat we het in deze crisis niet over peanuts hebben is momenteel vooral pijnlijk voelbaar bij de wintersportspeciaalzaken. Terwijl de ski- en snowboardbusiness al lang op gang had moeten komen, wordt er in deze sector praktisch geen stuk verkocht. We hebben het dan wél over een totale omzet van 168 miljoen euro in een gemiddeld goed winterseizoen. Hoe overleef je dat in hemelsnaam!?

Diep respect

Dat kan alleen met aangepaste steunmaatregelen. Wees ervan overtuigd dat INretail alles in de strijd werpt om dit voor elkaar te krijgen. Dat zijn we als belangenorganisatie niet alleen aan onze stand verplicht, maar doen we tevens uit diep respect voor al die sportretailers die juist nu het hoofd niet laten hangen.

Delen