Geen vraag te gek
088 973 06 00

Doe je updates!

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft de campagne ‘Doe je Updates’ gelanceerd. In deze campagne richt de overheid zicht tot consumenten die in het bezit zijn van 'slimme' apparaten. Op tijd updaten voorkomt hackgevaar!

Consumenten hebben steeds meer apparaten die zijn aangesloten op het internet in huis en op de smartphones. Deze apparaten leveren een potentieel gevaar op als ze niet regelmatig worden geüpdatet. Daarvoor wordt nu gewaarschuwd. En jij kunt meehelpen. 

Toolkit

De overheid heeft een toolkit beschikbaar gesteld om te gebruiken in jouw uitingen. Je kunt daarvan onbeperkt gebruik maken (let wel op dat het beeldmateriaal vanwege auteursrecht voor februari 2021 is verwijderd). Het is verder wenselijk en tegelijk een kleine moeite om bij de verkoop van slimme apparaten, jouw klanten te wijzen op de noodzaak van regelmatig updaten. De door jou bijvoorbeeld verkochte smartwatches, slimme keukenapparatuur, beveiligingssysteem of via je mobiel te bedienen zonweringssysteem kan gehackt worden, met alle risico’s van dien. Met updaten voorkomt de klant dat op eenvoudige wijze.

De toolkit die de overheid beschikbaar heeft gesteld vind je hier. Je vindt er posters voor in de winkel, filmpjes voor op je website en artikelen voor in je nieuwsbrief. Alles helpt om het cybercriminelen niet te makkelijk te maken!

Delen