Geen vraag te gek
088 973 06 00

Dutch Sustainable Fashion Week

Eerlijke en schone kleding moet geen niche, maar de norm zijn.

Event met een zwart randje 

Sinds 2013 is de founder van de Dutch Sustainable Fashion Week, Cecile Scheele, met haar team van het agentuur Goodbrandsz bezig om duurzame mode door het initiĆ«ren van deze week onder de aandacht te brengen bij consument, retailers en merken. Een supergoed initiatief, vond INretail, en wat met ondersteuning begon is nu uitgegroeid tot een mooie samenwerking. 

Winkelstraten 

Waar er vorig jaar nog een fantastisch en groots event werd neergezet met diverse modeshows op locatie, zal er deze editie aandacht worden gevraagd in de winkelstraten. Ook hier is de schuldige weer Covid-19, althans de gevolgen hiervan. Op 24 september aanstaande start de Dutch Sustainable Fashion Week met een zeer gevarieerd programma welke vooral in de winkelstraten zal plaatsvinden. Hier worden de duurzame stappen getoond die modezaken en merken maken. Daarnaast delen zij hun uitdagingen met betrekking tot verduurzaming. Toch ook bij jou in de winkel?! 

Naar een nieuwe economie 

Tijdens de Coronacrisis is er een enorm maatschappelijk debat op gang gekomen of we allemaal niet te hard gingen.  Meer dan ooit ging het over bewust consumeren. In de moderetail zijn we al sinds 2016 bezig om zaken structureel te veranderen. Alleen we doen dit vaak achter de schermen. Met deze week bieden we retailers een podium om te vertellen over welke duurzame stappen de brands hebben genomen. Het is een eerlijke week, we vertellen ook waarom dingen nog niet lukken.   

(H)Erkenning 

Een positieve beweging is dat de motivatie van de consument om duurzamer te kopen alleen maar is toegenomen en daarom willen we er veel aandacht aan geven, heel veel aandacht! Je moet immers koketteren met jouw aanbod waar een steeds grotere vraag naar is. Daarom kom jij in actie en bestel je het  promotiepakketook jij doet dan mee met de Dutch Sustainable Fashion Week! Want eerlijke en schone kleding moet geen niche, maar de norm zijn.* 

Edwin Belt 

Branchespecialist Mode INretail 

*Quote; Safia Minney 

 

Delen