Geen vraag te gek
088 973 06 00

Een jaar vol kleine en grote successen

???????De tijd vliegt voorbij! Het is alweer december en de eerste feestdag is achter de rug. Het is een mooie en drukke periode voor jullie als retailers. Consumenten slaan aan het winkelen en we verwachten een fikse eindejaarspiek.

Nu is 2017 voor veel leden een mooi en succesvol jaar. Een jaar wat in het teken staat van keuzes maken en aandacht geven aan dat gene waar je goed in bent! En niet alleen de winkels, maar ook de winkelgebieden zijn dit jaar flink aangepakt. In de regio werken ondernemers, gemeente en vastgoed hard aan toekomstbestendige winkelgebieden. Zo zetten de grote steden als Utrecht en Arnhem de behoeftes van de consument op de eerste plaats.  Dit is iets waar jij als retailer ook flinke stappen in maakt, door de jouw klant te ontzorgen, entertainen, verzorgen en behouden. En wees trots op jezelf, ongeacht of je in een stad of dorp bevindt, want de retail is in beweging!

Grote stappen voor kleine steden en dorpen

Kleinere steden en dorpen mogen nog het meest trots zijn op het toekomstbestendig maken van hun winkelgebieden. Veel van deze gebieden stonden een enige tijd stil, niet wetende wat de toekomst bracht. Wat 2017 voor mij typeert is het aantal ondernemers die samen met elkaar voor hun winkelgebied in beweging zijn. Niet de denkers, maar de doeners, dromenjagers en verbinders. Samen met Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) zetten ze stappen en boeken ze resultaat.
Door het bindelen van doorzettingsvermogen, vertrouwen en trots, zijn een groot aantal gebieden volop in ontwikkeling. Het gaat om geloof in retail en de toekomst hiervan, op weg naar 2018 en op de route naar 2030.

Nationale (h)erkenning!

In de regio’s Utrecht, Gelderland en Limburg is er een gezonde stijging van nieuwe retailers ontstaan. Allemaal ondernemers met lef, een visie en passie voor hun vak. Ik hoor regelmatig dat het dit jaar gaat om nu of nooit! En we mogen niet vergeten dat Utrecht in 2017 de ‘Beste Binnenstad’ is, doordat maar liefst vijftigduizend inwoners stemde voor de ‘Domstad’. Allemaal dankzij het aanbod van gevarieerde retailers, ondernemersdrift en aantrekkelijkheid voor consumenten. Arnhem won helaas niet, maar was wel genomineerd! Iets om wederom ontzettend trots op te zijn.

Ook heb ik dit jaar Limburg goed leren kennen. Een provincie met unieke retailers die staan voor een hoge servicegraad en een gezonde ondernemersdrift. Vaak actief betrokken bij ondernemers verenigingen, straatplannen en het opzetten van evenementen.

Al met al wil ik 2017 zeer positief afsluiten. Hét jaar waarin we realiseren dat stilstaan geen optie is en collectiviteit bruggen bouwt. Samen sterk naar 2018!

Prettige feestdagen en een gezond 2018!

Delen