Een jaar vol kleine en grote successen

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

​​​​​​​De tijd vliegt voorbij! Het is alweer december en de eerste feestdag is achter de rug. Het is een mooie en drukke periode voor jullie als retailers. Consumenten slaan aan het winkelen en we verwachten een fikse eindejaarspiek.

Nu is 2017 voor veel leden een mooi en succesvol jaar. Een jaar wat in het teken staat van keuzes maken en aandacht geven aan dat gene waar je goed in bent! En niet alleen de winkels, maar ook de winkelgebieden zijn dit jaar flink aangepakt. In de regio werken ondernemers, gemeente en vastgoed hard aan toekomstbestendige winkelgebieden. Zo zetten de grote steden als Utrecht en Arnhem de behoeftes van de consument op de eerste plaats.  Dit is iets waar jij als retailer ook flinke stappen in maakt, door de jouw klant te ontzorgen, entertainen, verzorgen en behouden. En wees trots op jezelf, ongeacht of je in een stad of dorp bevindt, want de retail is in beweging!

Grote stappen voor kleine steden en dorpen

Kleinere steden en dorpen mogen nog het meest trots zijn op het toekomstbestendig maken van hun winkelgebieden. Veel van deze gebieden stonden een enige tijd stil, niet wetende wat de toekomst bracht. Wat 2017 voor mij typeert is het aantal ondernemers die samen met elkaar voor hun winkelgebied in beweging zijn. Niet de denkers, maar de doeners, dromenjagers en verbinders. Samen met Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) zetten ze stappen en boeken ze resultaat.
Door het bindelen van doorzettingsvermogen, vertrouwen en trots, zijn een groot aantal gebieden volop in ontwikkeling. Het gaat om geloof in retail en de toekomst hiervan, op weg naar 2018 en op de route naar 2030.

Nationale (h)erkenning!

In de regio’s Utrecht, Gelderland en Limburg is er een gezonde stijging van nieuwe retailers ontstaan. Allemaal ondernemers met lef, een visie en passie voor hun vak. Ik hoor regelmatig dat het dit jaar gaat om nu of nooit! En we mogen niet vergeten dat Utrecht in 2017 de ‘Beste Binnenstad’ is, doordat maar liefst vijftigduizend inwoners stemde voor de ‘Domstad’. Allemaal dankzij het aanbod van gevarieerde retailers, ondernemersdrift en aantrekkelijkheid voor consumenten. Arnhem won helaas niet, maar was wel genomineerd! Iets om wederom ontzettend trots op te zijn.

Ook heb ik dit jaar Limburg goed leren kennen. Een provincie met unieke retailers die staan voor een hoge servicegraad en een gezonde ondernemersdrift. Vaak actief betrokken bij ondernemers verenigingen, straatplannen en het opzetten van evenementen.

Al met al wil ik 2017 zeer positief afsluiten. Hét jaar waarin we realiseren dat stilstaan geen optie is en collectiviteit bruggen bouwt. Samen sterk naar 2018!

Prettige feestdagen en een gezond 2018!

Tags
Contactpersoon
Sebastian Galjaard
Sebastian Galjaard
Regioadviseur Utrecht, Gelderland en Limburg
06 406 647 80

Recent nieuws

 • open

  Bijl blogt: Een van de vier

  Nieuws
  vrijdag, 10 augustus 2018
  Ik lees graag retail gerelateerde boeken. Die boeken koop ik altijd privé. Als ze mij hebben geboeid deel ik de strekking van de inhoud regelmatig in mijn columns, dat zal een enkeling niet zijn ontgaan.
  Bijl blogt: Een van de vier
 • open

  Column: van bouwput tot winkelparadijs!

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  Terwijl ik ruim een uur te vroeg arriveer in het centrum van Utrecht, loop ik langs de gigantische bouwputten die de stad, waar ik jaren heb gewoond, er toch heel anders doen uitzien. Het is rommelig maar er is absoluut een stip op de horizon te zien.
  Column: van bouwput tot winkelparadijs!
 • open

  Column: het hete hangijzer

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  Waar ik ook in het land kom, veel ondernemers hebben het. Maar komen er helaas te laat achter dát ze het hebben en moeten nu drastisch maatregelen treffen.
  Column: het hete hangijzer
 • open

  Kan iedereen in jouw winkel komen?

  Nieuws
  woensdag, 8 augustus 2018
  In juni is het programma MKB Toegankelijk in het leven geroepen. De ambitie is dat alle winkels en andere mkb-bedrijven toegankelijk worden voor iedereen. Is jouw winkel al toegankelijk voor iedereen?
  Kan iedereen in jouw winkel komen?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen