Een jaar vol kleine en grote successen

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

​​​​​​​De tijd vliegt voorbij! Het is alweer december en de eerste feestdag is achter de rug. Het is een mooie en drukke periode voor jullie als retailers. Consumenten slaan aan het winkelen en we verwachten een fikse eindejaarspiek.

Nu is 2017 voor veel leden een mooi en succesvol jaar. Een jaar wat in het teken staat van keuzes maken en aandacht geven aan dat gene waar je goed in bent! En niet alleen de winkels, maar ook de winkelgebieden zijn dit jaar flink aangepakt. In de regio werken ondernemers, gemeente en vastgoed hard aan toekomstbestendige winkelgebieden. Zo zetten de grote steden als Utrecht en Arnhem de behoeftes van de consument op de eerste plaats.  Dit is iets waar jij als retailer ook flinke stappen in maakt, door de jouw klant te ontzorgen, entertainen, verzorgen en behouden. En wees trots op jezelf, ongeacht of je in een stad of dorp bevindt, want de retail is in beweging!

Grote stappen voor kleine steden en dorpen

Kleinere steden en dorpen mogen nog het meest trots zijn op het toekomstbestendig maken van hun winkelgebieden. Veel van deze gebieden stonden een enige tijd stil, niet wetende wat de toekomst bracht. Wat 2017 voor mij typeert is het aantal ondernemers die samen met elkaar voor hun winkelgebied in beweging zijn. Niet de denkers, maar de doeners, dromenjagers en verbinders. Samen met Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) zetten ze stappen en boeken ze resultaat.
Door het bindelen van doorzettingsvermogen, vertrouwen en trots, zijn een groot aantal gebieden volop in ontwikkeling. Het gaat om geloof in retail en de toekomst hiervan, op weg naar 2018 en op de route naar 2030.

Nationale (h)erkenning!

In de regio’s Utrecht, Gelderland en Limburg is er een gezonde stijging van nieuwe retailers ontstaan. Allemaal ondernemers met lef, een visie en passie voor hun vak. Ik hoor regelmatig dat het dit jaar gaat om nu of nooit! En we mogen niet vergeten dat Utrecht in 2017 de ‘Beste Binnenstad’ is, doordat maar liefst vijftigduizend inwoners stemde voor de ‘Domstad’. Allemaal dankzij het aanbod van gevarieerde retailers, ondernemersdrift en aantrekkelijkheid voor consumenten. Arnhem won helaas niet, maar was wel genomineerd! Iets om wederom ontzettend trots op te zijn.

Ook heb ik dit jaar Limburg goed leren kennen. Een provincie met unieke retailers die staan voor een hoge servicegraad en een gezonde ondernemersdrift. Vaak actief betrokken bij ondernemers verenigingen, straatplannen en het opzetten van evenementen.

Al met al wil ik 2017 zeer positief afsluiten. Hét jaar waarin we realiseren dat stilstaan geen optie is en collectiviteit bruggen bouwt. Samen sterk naar 2018!

Prettige feestdagen en een gezond 2018!

Tags
Contactpersoon
Sebastian Galjaard
Sebastian Galjaard
Regioadviseur Utrecht, Gelderland en Limburg
06 406 647 80

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: In de Kerstsfeer komen  

  Nieuws
  donderdag, 7 december 2017
  Deze week werden de awards voor ‘De Beste Kerstshow van Nederland’ uitgereikt. Het was een feestje om daar deelgenoot van te zijn. In de inspiratievolle kerstshowroom van importeur Edelman werden de 52 genomineerde bedrijven welkom geheten, onthaald op een heerlijk buffet en klonken de glazen.
  Bijl Blogt: In de Kerstsfeer komen  
 • open

  Pensioenopbouw wonen naar detailhandel

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  Vandaag maakte het Pensioenfonds Detailhandel in een persbericht bekend dat de pensioenopbouw voor werknemers in de sector wonen wordt overgenomen door het Pensioenfonds Detailhandel.
  Pensioenopbouw wonen naar detailhandel
 • open

  Column: Bedankt!

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  En dan is 2017 alweer bijna voorbij.
  Column: Bedankt!
 • open

  Kies en je wordt gekozen

  Nieuws
  woensdag, 6 december 2017
  Aan het eind van elk jaar maak ik altijd de balans op: hoe is het zakelijk en privé gegaan? Wat zou ik anders, minder en of beter willen doen? En waar ga ik komend jaar dan mee aan de slag? Die vragen helpen mij om keuzes te maken. Welke keuzes maak jij?
  Kies en je wordt gekozen

Gerelateerd aan dit artikel

Delen