Geen vraag te gek
088 973 06 00

Financiering van seizoensvoorraad

Het lijkt zo voor de hand liggend: retailondernemers krijgen nog altijd, voorafgaand aan het verkoopseizoen, veel voorraad binnen. Dan zou je verwachten dat banken in deze terugkerende situatie ondernemers kunnen helpen met een passende financiering.  

Helaas beschikken banken nog niet over de flexibiliteit om dit soort seizoenspieken voor retailers op te vangen, zoals in het geval van voorraadfinanciering. Het is dan aan jou, als ondernemer, om de flexibiliteit te vinden en naar een financieringsoplossing te zoeken. 

Je kunt bijvoorbeeld je betaaltermijn opschorten. Echter loopt hiermee aan de ene kant vaak twee tot drie procent betalingskorting mis. Daarnaast is dit ook vervelend voor de relatie tussen jou en je leveranciers, als jij niet of enkel in termijnen kan betalen. 

Het zijn bekende voorbeelden uit de branche, typisch terugkerende momenten voor met name retailers, die stress en onnodige energie met zich meebrengen. Dit terwijl jij als ondernemer je het liefste wil concentreren op de winkeloperatie. 

Buiten dat het vervelend is, is het ook nog eens onnodig. Er zijn tegenwoordig namelijk zeer goede mogelijkheden voor retailers als het gaat om aanvullend werkkapitaal op korte termijn. Met een aantal financiers die dit voor jou kunnen realiseren werken wij nauw samen. Denk aan Pinvoorschot

Ben jij ook op zoek naar aanvullende financiering van seizoenvoorraad of andere vormen van werkkapitaalfinanciering, neem dan contact op met mij of met mijn collega Peter Wolfsen. De afdeling bedrijfsadvies van INretail is gespecialiseerd in het aanbieden van financieringsoplossingen voor ondernemers. Wij kunnen snel met je schakelen en kijken samen met jou welke mogelijkheden er beschikbaar zijn, voor jouw specifieke situatie.

Goede zaken gewenst!

Rob Drost

Delen