Ga goed voorbereid op weg

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

“Goedemiddag, ANWB, waar kan ik u mee van dienst zijn?” Dat is het niet het telefoontje dat je wilt plegen als je net met een auto vol uitgelaten vakantiegangers onderweg bent naar je vakantiebestemming.

Had je nou maar alles laten nakijken, dan had je die versleten voorbanden op tijd kunnen laten vervangen en stond je nu niet met een lekke band op de vluchtstrook. Nu is het te laat en moet je wachten op de ANWB voordat de reis, met vertraging, kan worden voortgezet. Geen ideale start van de vakantie.

Soortgelijke gevallen kom ik ook in de retail tegen. Twee weken geleden bijvoorbeeld werd ik door een van onze leden gewezen op de ernstige vertraging die de werkzaamheden aan het Noordeinde in Den Haag oplopen. Het is zelfs zo dat er een pauze ingelast gaat worden, zodat de ondernemers aan en rond de opengebroken wegen niet nóg meer omzetderving hebben in de voor hen belangrijkste maanden van het jaar. De werkzaamheden worden in januari 2019 pas weer hervat.

Samen staan we sterk

Werden wij in eerste instantie te laat ingeschakeld om nog kordaat in te grijpen, zijn wij er nu op tijd bij om ervoor te zorgen dat de belangen van de aangesloten ondernemers beter worden vertegenwoordigd. Deze leden hebben inmiddels een brief van mij ontvangen. Hierin vraag ik hen om zich aan te sluiten bij het collectief om zo een compensatieregeling te krijgen bij het eventuele, wederom, uitlopen van de werkzaamheden. Goed om te weten is dat wij, in samenwerking met MKB Nederland, kortgeleden de nadeelcompensatie hebben aangescherpt waardoor je hier nu eerder aanspraak op kan maken.

Laat je stem horen

Alle werkzaamheden aan openbare werken moeten verplicht worden gemeld. Vaak staan deze vermeld in nieuwsbrieven die door gemeenten worden verstuurd. Ik zou er toch graag op willen aandringen dat je deze informatie tot je neemt, zodat je er op tijd mee aan de gang kan gaan. Abonneer je op deze nieuwsbrieven en laat je mening horen bij de gemeente op de geplande inloopdagen. Deze informatie is ook vaak bekend bij de centrummanagers.

Nu weet ik dat jullie als ondernemers al genoeg op je bordje hebben liggen en dat je er niet op zit te wachten om ook nog naar een voorlichtingsavond van de gemeente te gaan. Maar laat dit soort informatieavonden niet te makkelijk schieten! Op deze avonden worden de plannen uitgebreid toegelicht en worden de verantwoordelijke partijen voorgesteld. Op deze manier weet je dus wie wanneer wat gaat doen en loop je niet achter feiten aan. Zorg dat je zelf goed op de hoogte bent zodat je actie kan ondernemen als er iets misgaat of als het anders loopt dan gepland.

Contactpersoon
Sander van der Nol
Sander van der Nol
Regioadviseur Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant
06 14 990 024

Recent nieuws

 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  Vandaag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  Gisteren, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!
 • open

  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

  Nieuws
  Eergisteren, 17 juli 2018
  Je hoort het bijna dagelijks: ‘Je moet vanuit je eigen kracht werken, de klant kennen, big data toepassen en samenwerken in platformen’. Simpel toch? Ik denk van niet, want het begint met het begrijpen wat jou en anderen boeit en bindt.
  Bijl Blogt: Onbekend maakt onbemind

Gerelateerd aan dit artikel

Delen