Geen vraag te gek
088 973 06 00

Gratis ontwikkeladvies medewerkers

Zoals eerder bericht geldt bij gebruikmaking van de NOW II een inspanningsverplichting scholing. In dat kader dien je medewerkers te stimuleren om een ontwikkeladvies aan te vragen of deel te nemen aan scholing.

Lees meer over de NOW II en inspanningsverplichting scholing

Vanaf 1 augustus is het mogelijk om gratis ontwikkeladvies te ontvangen via een gecertificeerd loopbaanadviseur. De overheid stimuleert kosteloos ontwikkeladvies om te zorgen dat medewerkers zich aanpassen aan de nieuwe realiteit. Gratis ontwikkeladvies is mogelijk voor alle werkenden tussen de 18 jaar tot aan de pensioengerechtigde leeftijd.

Door middel van ontwikkeladvies wordt inzicht gegeven met betrekking tot de mogelijkheden van de medewerker op de huidige arbeidsmarkt. Een loopbaanadviseur kan je medewerkers, maar ook je bedrijfsleider helpen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing zodat talenten en vaardigheden verder worden ontwikkeld die zeker ook kunnen bijdragen aan jouw onderneming. Daarnaast kan worden stilgestaan bij de vraag of medewerkers op de juiste plek zitten. Het kan ook zo zijn dat je nu al ziet dat je op termijn helaas afscheid dient te nemen van een aantal medewerkers. In dat geval kan ontwikkeladvies ook bijdragen aan een overstap naar ander werk voor de medewerker.

In principe kunnen je medewerkers bij elke gecertificeerd loopbaanadviseur een ontwikkeladvies aanvragen. Binnen de branche werken wij samen met James en De Unie. Beide loopbaanbureaus hebben veel ervaring met medewerkers en bedrijfsleiders binnen de retail non-food. Ook kun je gebruik maken van loopbaandienstverlening in het Retail brede programma Youfit@retail. Neem als werkgever zelf het initiatief door contact op te nemen of laat je medewerkers een afspraak maken voor het inplannen van een gesprek.

Het aanbieden van gratis ontwikkeladvies is onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door dat deze maand is gelanceerd. Kijk voor meer informatie ook op www.hoewerktnederland.nl

Delen