Geen vraag te gek
088 973 06 00

HMC start met opleiding keukenmonteur

In het schooljaar 2021/2022 start het Hout- en Meubileringscollege (HMC) in Rotterdam met de opleiding Keukenmonteur. De vraag naar goede monteurs neemt toe, vertellen locatiedirecteur Rotterdam Marjolein Hesselink en onderwijskundige Sijn van Santvoort. Studenten die de opleiding volgen zijn dan ook verzekerd van een baan.

“We merken dat veel van onze studenten in de keukenbranche terecht komen en zien tegelijkertijd ook dat de vraag naar keukenmonteurs toeneemt” vertelt Sijn Santvoort. “Dit heeft te maken met de markt. Mensen investeren in hun eigen woning, dus worden er veel nieuwe keukens verkocht. Marjolein Hesselink vult aan: “Keukenbedrijven willen graag monteurs in eigen dienst en daardoor zien we de vraag naar medewerkers flink toenemen. Hier sluiten wij op aan met de nieuwe opleiding Keukenmonteur, waarbij we perfect gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring binnen onze opleidingen Meubel en Interieur. Met onze verschillende opleidingen bedienen we binnen de hele keten al een groot gedeelte van de branche; van het ontwerpen van keukens (opleidingen Interieur) tot het maken, produceren en (af)monteren (opleidingen Meubel). Vanaf augustus 2021 komt hier het stuk monteren/plaatsen bij.”

Veelzijdig vak

“De student volgt de opleiding in 2 jaar als BBL-opleiding (MBO-niveau 2) en treedt meteen in dienst bij een leerbedrijf, of doet in één jaar in de bedrijfsopleiding (speciaal voor zij-instromers)”, zegt Sijn. “In het eerste jaar leg je een goede basis voor het werk. In het tweede jaar gaat het vooral om verdieping van het vak en zijn de lessen veel maatwerk. De opleiding is heel veelzijdig. Een student keukenmonteur krijgt te maken met verschillende aspecten van het vak, zoals het monteren van keukenmeubelen, aansluiten van elektrische apparatuur en water en dat alles met veel klantcontact. Deze onderdelen komen ook terug in de opleiding, zodat studenten goed voorbereid worden op het praktijkexamen. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden. Studenten keukenmonteur kunnen na niveau 2 doorgaan naar een BBL-niveau 3 opleiding.”

Samenwerking

Voor de opleiding keukenmonteur werkt het HMC samen met andere scholen en een aantal keukenbedrijven: DKG (Bruynzeel Keuken & Keller Keukens), De Knikker keukens, Mandemakers, Grando, Dekker Zevenhuizen en Smart Design. Naast het bedrijfsleven is ook INretail actief betrokken. “Daar zijn we blij mee. INretail denkt mee, brengt een netwerk in en pakt promotionele activiteiten op”, aldus Marjolein.

Meer informatie?

Benieuwd naar meer informatie. Lees hier alles over de opleiding

Delen