Holland Shopping Alliantie persreis 2017

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Begin november heeft de Holland Shopping Alliantie en tweedaagse persreis voor  internationale persreis georganiseerd naar Den Bosch en Den Haag. De persreis werd bijgewoond door zeventien bloggers, vloggers, influencials, freelancers en redacteuren  uit Italië, Duitsland, België, Spanje, Engeland, Frankrijk, Denemarken die enthousiast over hun bezoek hebben bericht.

De Holland Shopping Alliantie (HSA) is een samenwerking tussen NBTC Marketing en INretail, en heeft als doel om Nederland als aantrekkelijke shopping bestemming op de kaart te zetten. Jaarlijks bezoeken bijna 16 miljoen toeristen Nederland die voor ca. 1 miljard uitgeven aan winkelen. Vanuit de gedachte ‘Meer mensen, naar meer steden, meer uitgaven’ wil de HSA ook in het buitenland minder bekende steden onder de aandacht brengen. Door het organiseren van een persreis en beoogt de HSA via de kanalen van de uitgenodigde pers een breed internationaal publiek te bereiken.

Voor de perseis is bewust gekozen voor de combinatie van een grotere meer bekende stad (Den Haag)  en een wat kleinere onbekende stad (Den Bosch). Twee verschillende steden qua omvang, maar met een vergelijkbare allure; beide stijlvol en Bourgondisch en gericht op de bezoeker die houdt van luxery shopping in een historische setting. In samenwerking met VVV Den Bosch en Marketing Den Haag is een intensief programma samengesteld met een route langs een selectie van bijzondere winkels (en horeca). Journalisten werden hier persoonlijk ontvangen en kregen een toelichting op het concept.

De tweedaagse heeft geleid tot een stroom aan berichten en publicaties via social media, websites en publicaties kans over de (retail) high lights van gekozen steden. Deze positieve publiciteit moet internationale consumenten op het idee brengen naar Nederland te komen om hier uitgebreid te komen winkelen, ook in de steden die ze niet kennen.

Het plan is om ook in 2018 (meerdaagse) persreizen te organiseren naar een combinatie van steden.

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Je beste beentje blijven voorzetten

  Nieuws
  vrijdag, 20 juli 2018
  In de aflopen decenia was retailen simpel en overzichtelijk. Je zorgde voor goede spullen, betrok een pandje in een straat en even heel plat gezegd: ‘‘Iedereen kon een winkel open en de onderneming tot succes brengen.’’
  Bijl Blogt: Je beste beentje blijven voorzetten
 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  donderdag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  woensdag, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  woensdag, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen