Holland Shopping Alliantie persreis 2017

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Begin november heeft de Holland Shopping Alliantie en tweedaagse persreis voor  internationale persreis georganiseerd naar Den Bosch en Den Haag. De persreis werd bijgewoond door zeventien bloggers, vloggers, influencials, freelancers en redacteuren  uit Italië, Duitsland, België, Spanje, Engeland, Frankrijk, Denemarken die enthousiast over hun bezoek hebben bericht.

De Holland Shopping Alliantie (HSA) is een samenwerking tussen NBTC Marketing en INretail, en heeft als doel om Nederland als aantrekkelijke shopping bestemming op de kaart te zetten. Jaarlijks bezoeken bijna 16 miljoen toeristen Nederland die voor ca. 1 miljard uitgeven aan winkelen. Vanuit de gedachte ‘Meer mensen, naar meer steden, meer uitgaven’ wil de HSA ook in het buitenland minder bekende steden onder de aandacht brengen. Door het organiseren van een persreis en beoogt de HSA via de kanalen van de uitgenodigde pers een breed internationaal publiek te bereiken.

Voor de perseis is bewust gekozen voor de combinatie van een grotere meer bekende stad (Den Haag)  en een wat kleinere onbekende stad (Den Bosch). Twee verschillende steden qua omvang, maar met een vergelijkbare allure; beide stijlvol en Bourgondisch en gericht op de bezoeker die houdt van luxery shopping in een historische setting. In samenwerking met VVV Den Bosch en Marketing Den Haag is een intensief programma samengesteld met een route langs een selectie van bijzondere winkels (en horeca). Journalisten werden hier persoonlijk ontvangen en kregen een toelichting op het concept.

De tweedaagse heeft geleid tot een stroom aan berichten en publicaties via social media, websites en publicaties kans over de (retail) high lights van gekozen steden. Deze positieve publiciteit moet internationale consumenten op het idee brengen naar Nederland te komen om hier uitgebreid te komen winkelen, ook in de steden die ze niet kennen.

Het plan is om ook in 2018 (meerdaagse) persreizen te organiseren naar een combinatie van steden.

Tags

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes

  Nieuws
  vrijdag, 19 januari 2018
  Ik was deze week, op uitnodiging van de internationale associatie tuincentra, in Bologna om een presentatie te geven. Het publiek bestond uit 200 enthousiaste zelfstandige tuincentra eigenaren. Zij verstonden geen woord Engels en ik geen woord Italiaans. Gelukkig vertaalde de Italiaanse Paula mijn speech in het Italiaans en was het voor allen een leuke ervaring.
  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes
 • open

  Koopzondag: aan jou de keuze!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Afgelopen week werd mij gevraagd te benoemen welke actualiteiten er binnen de regio spelen. Wat zie ik als regioadviseur wanneer ik op bezoek ben in de provincies Utrecht, Limburg en Gelderland. En wat krijg ik veelal van jou als ondernemer terug? Altijd goed om daar regelmatig bij stil te staan.
  Koopzondag: aan jou de keuze!
 • open

  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.
  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018
 • open

  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!
  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen