Holland Shopping Alliantie persreis 2017

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

Begin november heeft de Holland Shopping Alliantie en tweedaagse persreis voor  internationale persreis georganiseerd naar Den Bosch en Den Haag. De persreis werd bijgewoond door zeventien bloggers, vloggers, influencials, freelancers en redacteuren  uit Italië, Duitsland, België, Spanje, Engeland, Frankrijk, Denemarken die enthousiast over hun bezoek hebben bericht.

De Holland Shopping Alliantie (HSA) is een samenwerking tussen NBTC Marketing en INretail, en heeft als doel om Nederland als aantrekkelijke shopping bestemming op de kaart te zetten. Jaarlijks bezoeken bijna 16 miljoen toeristen Nederland die voor ca. 1 miljard uitgeven aan winkelen. Vanuit de gedachte ‘Meer mensen, naar meer steden, meer uitgaven’ wil de HSA ook in het buitenland minder bekende steden onder de aandacht brengen. Door het organiseren van een persreis en beoogt de HSA via de kanalen van de uitgenodigde pers een breed internationaal publiek te bereiken.

Voor de perseis is bewust gekozen voor de combinatie van een grotere meer bekende stad (Den Haag)  en een wat kleinere onbekende stad (Den Bosch). Twee verschillende steden qua omvang, maar met een vergelijkbare allure; beide stijlvol en Bourgondisch en gericht op de bezoeker die houdt van luxery shopping in een historische setting. In samenwerking met VVV Den Bosch en Marketing Den Haag is een intensief programma samengesteld met een route langs een selectie van bijzondere winkels (en horeca). Journalisten werden hier persoonlijk ontvangen en kregen een toelichting op het concept.

De tweedaagse heeft geleid tot een stroom aan berichten en publicaties via social media, websites en publicaties kans over de (retail) high lights van gekozen steden. Deze positieve publiciteit moet internationale consumenten op het idee brengen naar Nederland te komen om hier uitgebreid te komen winkelen, ook in de steden die ze niet kennen.

Het plan is om ook in 2018 (meerdaagse) persreizen te organiseren naar een combinatie van steden.

Tags

Recent nieuws

 • open

  Groeien dankzij crowdfunding

  Nieuws
  donderdag, 19 april 2018
  Astrid en Pim Duetz namen onlangs negentien Adam-winkels over uit het faillissement van McGregor. Het benodigde groeigeld (1,75 miljoen euro) kwam via crowdfunding binnen. Met de bank, waar Duetz eerst aanklopte, viel niets te regelen.
  Groeien dankzij crowdfunding
 • open

  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?

  Nieuws
  donderdag, 19 april 2018
  Een van de eerste verplichtingen die om de hoek komt wanneer je aan de slag gaat met de nieuwe privacywetgeving is het opzetten van een verwerkingsregister. In dit register neem je op met welke processen binnen de organisatie je persoonsgegevens verwerkt. 
  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?
 • open

  De klant kennen zorgt voor meer omzet

  Nieuws
  woensdag, 18 april 2018
  ​​​​​​​Een belangrijk maar behoorlijk onderschat onderdeel van ondernemerssucces, is de mate waarin je jouw klanten kent. Wie zijn jouw klanten? Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze het beste bereiken?
  De klant kennen zorgt voor meer omzet
 • open

  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

  Nieuws
  woensdag, 18 april 2018
  Klachten over zaken en ontslag van winkelpersoneel. Typische retailkwesties die voor een rechtsbijstandsjurist of accountant Rechtbank Raadsels blijven. Door de jarenlange ervaring in de retailbranche procederen onze juristen met succes!
  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

Gerelateerd aan dit artikel

Delen