Hoop voor het nieuwe jaar

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

De herstel van de economie, een stijging van het consumentenvertrouwen en de toenemende bestedingen. Met deze positieve voorspellingen begonnen we aan 2017 en de verwachtingen waren hoog gespannen.

We ervaarden een forse omzetdruk

Terugkijkend op het jaar kunnen we vaststellen dat we in onze sector niet helemaal konden profiteren van de gunstige vooruitzichten waarmee we het jaar begonnen. Over de hele linie hebben we een behoorlijke omzetdruk ervaren, die de resultaten van veel sportretailers heeft beïnvloed. Het resultaat is dat we, kijkend naar de cijfers van de INretail SportMonitor, het jaar in het beste geval gemiddeld op de nullijn gaan afsluiten.

De verschillen worden steeds groter

Eens te meer is duidelijk geworden dat de strijd, om de euro van de consument, harder wordt. Daarbij komt dat grote sportmerken de teugels strakker aantrekken in hun relatie met de retail. Terwijl een grote groep sportondernemers hierover verbaasd is en er de negatieve gevolgen van ondervindt, is er een andere groep die hiervan profiteert. Kortom, de verschillen worden groter.

Zoeken naar antwoorden

Een positief effect van deze ontwikkeling is dat sportretailers worden gedwongen keuzes te maken en dat veelal ook echt doen. Ze leggen andere accenten in hun bedrijfsbeleid, waarbij opvalt dat goed personeel nog meer op juiste waarde wordt geschat. Mensen met vakinhoudelijke kennis en vaardigheden zijn goud waard. Er is nog meer sprake van focus op specialisatie. Mooi om te zien dat ondernemers niet bij de pakken neer gaan zitten, maar zoeken naar antwoorden. Dat geeft hoop voor het nieuwe jaar.

Blijf mij ook in het nieuwe jaar via appjes, smsjes en mails informeren over wat je bezighoudt. Alleen zo kunnen we elkaar scherp houden. Ik wens iedereen in de branche mooie feestdagen en een heel goed nieuw jaar, zowel in persoonlijk als zakelijk opzicht.

Tags
Contactpersoon
Dave Quadvlieg
Dave Quadvlieg
Branchespecialist Schoenen en Sport
06 125 071 35

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes

  Nieuws
  vrijdag, 19 januari 2018
  Ik was deze week, op uitnodiging van de internationale associatie tuincentra, in Bologna om een presentatie te geven. Het publiek bestond uit 200 enthousiaste zelfstandige tuincentra eigenaren. Zij verstonden geen woord Engels en ik geen woord Italiaans. Gelukkig vertaalde de Italiaanse Paula mijn speech in het Italiaans en was het voor allen een leuke ervaring.
  Bijl Blogt: Overweldigend groot zegt niets over succes
 • open

  Koopzondag: aan jou de keuze!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Afgelopen week werd mij gevraagd te benoemen welke actualiteiten er binnen de regio spelen. Wat zie ik als regioadviseur wanneer ik op bezoek ben in de provincies Utrecht, Limburg en Gelderland. En wat krijg ik veelal van jou als ondernemer terug? Altijd goed om daar regelmatig bij stil te staan.
  Koopzondag: aan jou de keuze!
 • open

  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.
  Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018
 • open

  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!

  Nieuws
  woensdag, 10 januari 2018
  Vanaf nu gaan we het niet meer hebben over de clichés van vorig jaar en gaan we gewoon weer over tot de orde van de dag. In 2018 staat ons namelijk een hele hoop te wachten!
  Zo zet jij 2018 naar jouw hand!
Ledenwinkel

Personeelshandboek

Onmisbaar bij het aannemen van nieuwe medewerkers

Ondernemer over: 'Ideaal zo'n voorbeeld, scheelt mij zoveel tijd en uitzoekwerk'

Open
Personeelshandboek
Delen