Hoop voor het nieuwe jaar

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

De herstel van de economie, een stijging van het consumentenvertrouwen en de toenemende bestedingen. Met deze positieve voorspellingen begonnen we aan 2017 en de verwachtingen waren hoog gespannen.

We ervaarden een forse omzetdruk

Terugkijkend op het jaar kunnen we vaststellen dat we in onze sector niet helemaal konden profiteren van de gunstige vooruitzichten waarmee we het jaar begonnen. Over de hele linie hebben we een behoorlijke omzetdruk ervaren, die de resultaten van veel sportretailers heeft beïnvloed. Het resultaat is dat we, kijkend naar de cijfers van de INretail SportMonitor, het jaar in het beste geval gemiddeld op de nullijn gaan afsluiten.

De verschillen worden steeds groter

Eens te meer is duidelijk geworden dat de strijd, om de euro van de consument, harder wordt. Daarbij komt dat grote sportmerken de teugels strakker aantrekken in hun relatie met de retail. Terwijl een grote groep sportondernemers hierover verbaasd is en er de negatieve gevolgen van ondervindt, is er een andere groep die hiervan profiteert. Kortom, de verschillen worden groter.

Zoeken naar antwoorden

Een positief effect van deze ontwikkeling is dat sportretailers worden gedwongen keuzes te maken en dat veelal ook echt doen. Ze leggen andere accenten in hun bedrijfsbeleid, waarbij opvalt dat goed personeel nog meer op juiste waarde wordt geschat. Mensen met vakinhoudelijke kennis en vaardigheden zijn goud waard. Er is nog meer sprake van focus op specialisatie. Mooi om te zien dat ondernemers niet bij de pakken neer gaan zitten, maar zoeken naar antwoorden. Dat geeft hoop voor het nieuwe jaar.

Blijf mij ook in het nieuwe jaar via appjes, smsjes en mails informeren over wat je bezighoudt. Alleen zo kunnen we elkaar scherp houden. Ik wens iedereen in de branche mooie feestdagen en een heel goed nieuw jaar, zowel in persoonlijk als zakelijk opzicht.

Contactpersoon
Dave Quadvlieg
Dave Quadvlieg
Branchespecialist Schoenen en Sport
06 125 071 35

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Je beste beentje blijven voorzetten

  Nieuws
  vrijdag, 20 juli 2018
  In de aflopen decenia was retailen simpel en overzichtelijk. Je zorgde voor goede spullen, betrok een pandje in een straat en even heel plat gezegd: ‘‘Iedereen kon een winkel open en de onderneming tot succes brengen.’’
  Bijl Blogt: Je beste beentje blijven voorzetten
 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  donderdag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  woensdag, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  woensdag, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!
Ledenwinkel

INretail Personeelshandboek

Onmisbaar bij het aannemen van nieuwe medewerkers.

"Ideaal zo'n voorbeeld, scheelt mij zoveel tijd en uitzoekwerk!"

Open
INretail Personeelshandboek
Delen