Hoop voor het nieuwe jaar

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

De herstel van de economie, een stijging van het consumentenvertrouwen en de toenemende bestedingen. Met deze positieve voorspellingen begonnen we aan 2017 en de verwachtingen waren hoog gespannen.

We ervaarden een forse omzetdruk

Terugkijkend op het jaar kunnen we vaststellen dat we in onze sector niet helemaal konden profiteren van de gunstige vooruitzichten waarmee we het jaar begonnen. Over de hele linie hebben we een behoorlijke omzetdruk ervaren, die de resultaten van veel sportretailers heeft beïnvloed. Het resultaat is dat we, kijkend naar de cijfers van de INretail SportMonitor, het jaar in het beste geval gemiddeld op de nullijn gaan afsluiten.

De verschillen worden steeds groter

Eens te meer is duidelijk geworden dat de strijd, om de euro van de consument, harder wordt. Daarbij komt dat grote sportmerken de teugels strakker aantrekken in hun relatie met de retail. Terwijl een grote groep sportondernemers hierover verbaasd is en er de negatieve gevolgen van ondervindt, is er een andere groep die hiervan profiteert. Kortom, de verschillen worden groter.

Zoeken naar antwoorden

Een positief effect van deze ontwikkeling is dat sportretailers worden gedwongen keuzes te maken en dat veelal ook echt doen. Ze leggen andere accenten in hun bedrijfsbeleid, waarbij opvalt dat goed personeel nog meer op juiste waarde wordt geschat. Mensen met vakinhoudelijke kennis en vaardigheden zijn goud waard. Er is nog meer sprake van focus op specialisatie. Mooi om te zien dat ondernemers niet bij de pakken neer gaan zitten, maar zoeken naar antwoorden. Dat geeft hoop voor het nieuwe jaar.

Blijf mij ook in het nieuwe jaar via appjes, smsjes en mails informeren over wat je bezighoudt. Alleen zo kunnen we elkaar scherp houden. Ik wens iedereen in de branche mooie feestdagen en een heel goed nieuw jaar, zowel in persoonlijk als zakelijk opzicht.

Tags
Contactpersoon
Dave Quadvlieg
Dave Quadvlieg
Branchespecialist Schoenen en Sport
06 125 071 35

Recent nieuws

 • open

  Groeien dankzij crowdfunding

  Nieuws
  donderdag, 19 april 2018
  Astrid en Pim Duetz namen onlangs negentien Adam-winkels over uit het faillissement van McGregor. Het benodigde groeigeld (1,75 miljoen euro) kwam via crowdfunding binnen. Met de bank, waar Duetz eerst aanklopte, viel niets te regelen.
  Groeien dankzij crowdfunding
 • open

  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?

  Nieuws
  donderdag, 19 april 2018
  Een van de eerste verplichtingen die om de hoek komt wanneer je aan de slag gaat met de nieuwe privacywetgeving is het opzetten van een verwerkingsregister. In dit register neem je op met welke processen binnen de organisatie je persoonsgegevens verwerkt. 
  Hoe zet ik een verwerkingsregister op?
 • open

  De klant kennen zorgt voor meer omzet

  Nieuws
  woensdag, 18 april 2018
  ​​​​​​​Een belangrijk maar behoorlijk onderschat onderdeel van ondernemerssucces, is de mate waarin je jouw klanten kent. Wie zijn jouw klanten? Waar komen ze vandaan en hoe kun je ze het beste bereiken?
  De klant kennen zorgt voor meer omzet
 • open

  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?

  Nieuws
  woensdag, 18 april 2018
  Klachten over zaken en ontslag van winkelpersoneel. Typische retailkwesties die voor een rechtsbijstandsjurist of accountant Rechtbank Raadsels blijven. Door de jarenlange ervaring in de retailbranche procederen onze juristen met succes!
  Rechtbank Raadsels: Wat doe je als de klant de overeenkomst niet nakomt?
Ledenwinkel

INretail Personeelshandboek

Onmisbaar bij het aannemen van nieuwe medewerkers.

"Ideaal zo'n voorbeeld, scheelt mij zoveel tijd en uitzoekwerk!"

Open
INretail Personeelshandboek
Delen