Geen vraag te gek
088 973 06 00

INretail MKB-verzuim-ontzorg-verzekering

Vanaf 1 januari 2020 verzeker je je loondoorbetalingsplicht via INretail

INretail heeft zich altijd sterk gemaakt voor een verzekering die werkgevers ontzorgt op het gebied van loondoorbetaling bij ziekte. Een product waarmee je niet alleen het financieel risico afdekt maar waarmee je ook wordt geholpen bij de complexe werkgeversverplichtingen die komen kijken bij het begeleiden en re-integreren van zieke medewerkers. Kortom, makkelijker, duidelijker en goedkoper.

Waarom? Omdat veel mkb’ers deze verplichtingen bijna niet kunnen bijbenen en weinig ervaring hebben met het begeleiden van langdurig zieke medewerkers. Het gevolg hiervan is dat er angst heerst om medewerkers in vaste dienst te nemen. Niet wenselijk vindt INretail en zo ook Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij heeft verzekeraars namelijk de opdracht gegeven een mkb verzuim-ontzorg-verzekering te ontwikkelen.

Verzuim-ontzorg-verzekering

Vanaf 1 januari 2020 kun je daarom als werkgever kiezen om jouw loondoorbetalingsplicht te verzekeren. Met als doel: betaalbaar geholpen worden bij de verplichtingen rondom loondoorbetaling bij ziekte waarmee het langdurig verzuim van medewerkers kan worden beperkt.

Wij zijn blij met deze ontwikkeling en in samenwerking met Nationale Nederlanden werken wij aan twee verzekeringsproducten die binnenkort aan onze Ledenwinkel worden toegevoegd: INretail dienstverlening uitgebreid en INretail verzuim uitgebreid.  

Lobby ontwikkeling

Naast dit nieuwe pakket, heeft INretail zich ook ingespannen voor een tegemoetkoming in de kosten van loondoorbetaling bij ziekte. Vanaf 2021 zal een financiële tegemoetkoming worden betaald in de vorm van een vast bedrag dat ondernemers kunnen gebruiken om de premie voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (deels) te betalen. De Tweede Kamer moet dit nog goedkeuren.

Delen