Geen vraag te gek
088 973 06 00

INretail Woonstijlenonderzoek: Ondernemer aan het woord

De onderzoeksuitkomsten van het INretail Woonstijlenonderzoek worden toegepast in de praktijk. Hoe gaat dat in zijn werk? En wat is de deelnemers van de presentatie het meest bijgebleven? Wij spraken Lianne Hol van Hol Plant en Kado uit Meteren.

6 vragen aan Lianne Hol van Hol Plant en Kado

1. Wat is Hol Plant En kado?
"Hol Plant en Kado in Meteren is als je het mijn vraagt een ‘uit de hand gelopen hobby’. Een winkel met woonaccessoires in de landelijk woonstijl. Vroeger verkocht mijn moeder vanuit het achterhuis, inmiddels hebben we een winkel met een verdieping en 6 medewerkers. Onze winkel bestaat vooral uit woonaccessoires die we showen middels zes ingerichte huiskamers".

Alleen kom je ver, samen kom je verder. Je kunt altijd leren van andere woonondernemers

2. Wat triggerde je om naar de presentatie van het INretail Woonstijlenonderzoek te komen?
"Je kunt altijd leren. Wij zeggen altijd: alleen kom je ver, maar samen kom je verder. Ik zie andere woonondernemers niet als concurrenten maar denk juist dat we veel van elkaar kunnen leren. Zo’n onderzoek geeft ons inzichten over de behoeftes van consumenten, onze klanten. Dat kun je altijd in je eigen winkel vertalen”.

3. Welke woonstijl typeert jouw winkel?
"100% Landelijk. De 6 huiskamers zijn allemaal landelijk ingericht maar net even anders van elkaar. De een meer klassiek landelijk en de ander meer modern landelijk. Uit het onderzoek blijkt dat de landelijke stijl onder ruim 30% van de Nederlanders de favoriete stijl is. Daarmee is het de meest populaire woonstijl! Positief voor ons. Wij zijn nog klein maar kunnen deze uitkomst goed gebruiken in onze communicatie voor meer bekendheid".

   

4. Wat is je het meest bijgebleven?
"De presentatie is heel beeldend met veel fotovoorbeelden uit echte winkels die je laten inzien welke stijlen goed bij elkaar passen en wat juist echt niet bij elkaar past: stijlruis. Ik was laatst in Den Bosch en liep wat woonwinkels binnen, daar viel me gelijk de stijlruis op. Je ziet dat het niet helemaal klopt".

Stijlruis valt op, je ziet dat het net niet klopt

5. En in je eigen winkel, zaken aangepast?
"Zeker, je gaat toch anders naar je winkel kijken en met de vele voorbeelden uit het INretail Woonstijlen Beeldboek zie je goed dat die ene lamp toch beter in een klassiekere huiskamer past en een specifieke spiegel meer modern is. Mooie inzichten!"

6. En als lid van INretail ben je ook CBW-erkend, word je herkend?
“Klanten uit de buurt kennen ons natuurlijk van vroeger, die weten dat het goed zit. Maar er komen ook klanten die zeggen: ‘ik zag dat jullie CBW-erkend zijn, dan gaat het altijd goed’. Leuk om dat te horen en te profiteren van landelijke bekendheid". 

Heb je zelf een mooie woonwinkel waar je de woonstijlen toepast? Laat het weten aan Bert-Jan via bjvdstelt@inretail.nl en wie weet bellen we je voor een interview!

   

Delen