Geen vraag te gek
088 973 06 00

Johan Schomaker blogt over 'durfzaamheid'

De meningen omtrent duurzaamheid lopen sterk uiteen. Velen zuchten bij het begrip ‘duurzaamheid’. Echter diep van binnen weten wij allemaal dat we niet om dit thema heen kunnen. Ik heb wat ideeën voor je om duurzaamheid op een leerzame en leuke manier bij jouw winkel te laten passen. Vertel het verhaal achter duurzame mode.

Ga op zoek naar de oorsprong van jouw product

Begin bij het begin. Hoe duurzaam zijn jouw artikelen? Duik in de oorsprong van een product. Een duurzaam artikel kan in het huidige milieu namelijk uitstekend gebruikt worden als extra verkoopargument.

Creëer een passievol verhaal

Kleding is meer dan alleen maar een merk, een kleur, een design of een model. Nog voordat het in de kledingrekken hangt heeft dit item al een hele reis afgelegd. Ga samen met jouw personeel op ontdekkingstocht naar de herkomst van dit artikel. En maak de vertaalslag naar een passievol verhaal, ook wel storytelling. Neem de consument mee in de milieubewuste reis van dit item en geef ze hiermee een duwtje in de richting van duurzaamheid.

Sta open voor verduurzaming

Ten tijde van Corona kwam de poster “Koop Lokaal” bij veel ondernemers te hangen. Maar hoe lokaal zijn we als we in rep en roer zijn, omdat Chinese fabrieken niet meer op tijd konden leveren? Is het het waard om de kleding minstens 6000 km te laten afleggen voordat het in de winkels ligt?

Bedenk op welke manier duurzaamheid in jouw winkel past en laat zien dat je open staat voor verduurzaming. Neem de Highway to Sustainable!

Dutch Sustainable Fashion Week 2020

Trouwens, wist je dat van 24 t/m 30 september de Dutch Sustainable Fashion Week plaatsvindt? Tijdens deze hele week zetten winkels in Nederland duurzaamheid op de kaart (vraag hier jouw promotiepakket aan) en worden er allerlei leuke en leerzame events georganiseerd. Kijk hier voor meer informatie…

 

Delen