Geen vraag te gek
088 973 06 00

Jouw winkel zit op de verkeerde plek, wat nu?

Je zit op een verkeerde plek en moet verplaatsen om over vijf jaar als ondernemer nog bestaansrecht te hebben. Hoe pak je dit aan?

Een locatie als beperking

Een ondernemersechtpaar heeft met ons contact opgenomen en ze wisten precies:

  1. Wat ze wilden met hun onderneming.
  2. Wat er nodig was om in te spelen op de veranderende markt en consument.
  3. Welke voorwaarden dit met zich meebracht.

De locatie waar ze met hun winkel op gevestigd waren was hier niet meer voor geschikt. Ze hadden een duidelijk beeld waar wel de toekomst voor ze zou liggen.  Maar hoe vertaal je dit door in een goed plan en onderbouw je de haalbaarheid? Want uiteindelijk is er een financiering nodig voor een relocatie. Daar hebben wij als bedrijfsadviseurs mee geholpen.

Hoe vind je een nieuwe locatie?

Om te beginnen hebben we een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd voor de beoogde locatie. Is deze locatie geschikt en kan er voldoende omzet gerealiseerd worden om een verantwoorde exploitatie te gaan realiseren? Dit onderzoek leverde een positieve uitkomst op.

De volgende stap was om concreet een locatie te gaan verwerven. Op advies heeft de ondernemer zich laten begeleiden door Vastgoed Intervisie voor het verwerven van de beoogde nieuwe locatie. Een spannende tijd, want er moest niet alleen een nieuwe locatie worden ingehuurd, maar ook het nog doorlopende bestaande huurcontract moest worden beƫindigd! Dan is het extra belangrijk om je door een gespecialiseerde partij als Vastgoed Intervisie te laten begeleiden.

De financiering van de relocatie

De volgende stap was het werven van potentiele financiers. Allereerst is er een ondernemersplan opgezet en zijn de banken dit plan benaderd. Ondanks het feit dat er sprake was van een concreet en duidelijk plan, waren de banken niet bereid om hier in te stappen. Ook hier helaas weer een voorbeeld van de praktijk waarin banken een plan niet kunnen of willen financieren. Uiteindelijk is dit project met veel inspanning van de ondernemer en INretail toch gerealiseerd middels een stapelfinanciering. Meerdere partijen uiteindelijk hebben aangegeven hierin te willen stappen. In deze situatie moet je dan denken aan uiteraard de ondernemer zelf, een investeerder, een kredietunie en werkkapitaal financiering.

Het resultaat

De onderneming is nu enige tijd open op de nieuwe locatie en is hier zeer succesvol. Vel respect is op zijn plaats voor deze ondernemers. Ze laten zien dat ze over een lange termijn visie beschikken, maar ook nek uit durfden te steken door dit plan door te zetten. INretail koestert dit type ondernemer en is blij hier een bijdrage aan te mogen hebben leveren om van dit project een succes te maken.

Zit jij met jouw winkel ook op de verkeerde plek?

Neem contact op met Rob Drost [0621577936] of Peter Wolfsen [0651172305] voor meer informatie of vul het onderstaande formulier in.

 

* verplichte velden

Delen