Kom nu in actie voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Op woensdag 21 maart 2018 mag (ondernemend) Nederland haar stem in de verschillende gemeenten uitbrengen. Dat betekent voor jou dat nú het moment is om te laten horen wat jij als ondernemer belangrijk vindt.

Wat speelt er bij jou?

Wat heb jij nu echt nodig om goed te kunnen ondernemen in het winkelgebied? Is er voldoende ruimte voor ondernemerschap? Is het detailhandelsbeleid toekomstbestendig? Hoe staat het met de samenwerking tussen jou, collega-ondernemers, de gemeente en vastgoedpartijen? En, maken ondernemers in jouw winkelgebied zich voldoende én duidelijk hard voor hun standpunten over bijvoorbeeld bereikbaarheid, parkeren en openingstijden?

Een praktisch voorbeeld

Allemaal vragen die bepalen hoe jouw situatie nu is en die duidelijk maken wat er anders moet volgens jou. Een praktisch voorbeeldthema waaruit blijkt dat je in korte tijd veel kan bereiken zijn de openingsmogelijkheden op zondag.

Allereerst is het belangrijk dat je zo’n thema bespreekbaar maakt bij de ondernemers- of winkeliersvereniging. Vervolgens stel je gezamenlijk een jaaroverzicht op van de tijden en data die jullie als winkelgebied open- en dicht zijn. Dit overzicht dien je vervolgens in bij de politieke partijen in jouw gemeente, zodat zij jullie gezamenlijke standpunt mee kunnen nemen in de verkiezingen en bij het opstellen van een programma en het beleid.

Tijd voor actie

Zoals genoemd komen de gemeenteraadsverkiezingen eraan. Wat kan jij doen om meer ruimte voor ondernemerschap te realiseren?

 • Maak de ondernemerszaken die jij belangrijk vindt bespreekbaar bij de ondernemersvereniging;
 • Neem gezamenlijk een standpunt in per onderwerp, zoals ‘openingsmogelijkheden op zondag’;
 • Maak samen een concreet voorstel, zoals in het voorbeeld een jaaroverzicht van tijden en data;
 • Dien het standpunt met voorstel in bij de politieke partijen, zodat zij hiermee aan de slag kunnen in de verkiezingen, programma en beleid!

Meer weten?

Als dé brancheorganisatie voor ondernemers in de mode-, wonen-, schoenen-, en sportbranche maken wij ons hard voor jouw ondernemersbelangen. Wil je weten wat met jou kunnen bereiken? Bekijk dan de standpunten van INretail in de lokale groeiagenda en neem contact op met jouw regioadviseur Jorge, Sander, Sebastian en Ton. Samen vertegenwoordigen wij jouw ondernemersbelangen en maken wij het winkelgebied nog aantrekkelijker voor bezoekers!

Contact regioadviseurs

Contactpersoon
David Lansen
David Lansen
Adviseur Ondernemerscollectieven
06 160 724 32

Recent nieuws

 • open

  Bijl Blogt: Je beste beentje blijven voorzetten

  Nieuws
  vrijdag, 20 juli 2018
  In de aflopen decenia was retailen simpel en overzichtelijk. Je zorgde voor goede spullen, betrok een pandje in een straat en even heel plat gezegd: ‘‘Iedereen kon een winkel open en de onderneming tot succes brengen.’’
  Bijl Blogt: Je beste beentje blijven voorzetten
 • open

  Omzetkengetallen per branche

  Nieuws
  donderdag, 19 juli 2018
  Ben jij samen met jouw gemeente bezig met het opstellen van een detailhandelsvisie, waaruit naar voren moet komen of er wel of geen uitbreidingsmogelijkheden zijn in jouw gemeente en of winkelgebied? Dan kan het rapport Omzetkengetallen jou en de gemeente helpen de goede keuzes te maken.
  Omzetkengetallen per branche
 • open

  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?

  Nieuws
  woensdag, 18 juli 2018
  Of ik een ondernemer meteen wilde terugbellen voor een afspraak, hij wilde zijn zaak zo snel mogelijk verkopen, hij was er helemaal klaar mee, al die zeurende klanten en hij verdiende er ook nog eens niks mee. Hij had hulp nodig.
  Een dag uit het leven van de bedrijfsadviseur: Gaan we verkopen of toch doorgaan?
 • open

  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

  Nieuws
  woensdag, 18 juli 2018
  Het is fijn om te ervaren dat verschillende ondernemers de kans zien om met stylisten beter samen te werken. Retailers en fabrikanten benaderen mij om te sparren over plannen om events en bijeenkomsten te organiseren.
  WOW, wat een uitnodiging tot samenwerken!

Gerelateerd aan dit artikel

Delen