Geen vraag te gek
088 973 06 00

#kooplokaal

Blijf in de buurt, blijf in eigen kring en werk thuis als het kan. De maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd om reizen zoveel mogelijk te beperken.

Met deze maatregelen is het een stuk rustiger geworden in de Nederlandse winkelstraten. Logisch want consumenten bezoeken enkel het winkelgebied van hun eigen stad of dorp. Of consumenten besluiten helemaal niet meer in een fysieke winkel te kopen en winkelen online.

Twee groepen waarvan je ze beide tot jouw doelgroep kan rekenen. Alleen moeten ze je wel weten te vinden. Of consumenten nu besluiten lokaal in de winkel te kopen of lokaal in de webwinkel te kopen, via beide wegen zouden ze bij jou uit moeten komen.

Hoe eerder je deze consumenten weet te vangen, hoe sneller je ze voor je kan winnen. Op dit moment, nu we precies weten wat te maatregelen zijn maar ook straks, wat voor ons allemaal nog onzeker is en wat dacht je van de feestdagen?

Is het normaal gesproken tijdens de feestdagen echt topdrukte bij jou in de winkel? Spreid dan nu je kansen. We kunnen niet in de toekomst kijken maar wat we wel weten is dat we niet hutjemutje onze Sinterklaas en Kerst inkopen gaan doen. Zorg daarom niet alleen dat je fysieke winkel, conform de richtlijnen, klaar is om bezoekers te ontvangen maar even belangrijk: zorg dat je klanten online bij je kunnen kopen. Via dit kanaal geldt niet alleen een onbeperkt aantal bezoekers maar geldt ook de garantie dat je je ‘deuren’ kan openen.

Ben je op dit moment nog niet in staat om online te verkopen of is je assortiment online nog niet toereikend genoeg? Dan is er werk aan de winkel. Of je nu kiest voor online verkoop via een webshop, via social media of door middel van een platform.

Hieronder vind je een aantal mogelijkheden om snel in actie te komen:

> Werken aan je online vind- en zichtbaar

> Verkopen via een platform

Instagram voor beginners

> Webshop beginnen

Delen