Laat jouw klanten glanzen

Vragen?
Bel ondernemersservice!
088 973 06 00

‘’Goeiemiddag, kijkt u even rond of kan ik u misschien helpen?’’ Het is vaak de eerste vraag die aan de klant wordt gesteld. Maar is dit wel de juiste benadering? Nee, en ik leg het je graag uit.

De klant kan deze vraag met ‘’nee’’ beantwoorden, waardoor jij of jouw personeel bijna direct buitenspel staat. Daarom, open deur of niet, geef ik je mee om altijd open vragen te stellen aan de mensen in jouw winkel. Een vraag die begint met de vijf bekende W’s. Voor mij was het een van de eerste lessen toen ik in de winkel kwam werken. ‘’Stel open vragen, neem een open houding aan, maak oogcontact en toon oprechte interesse’’. Wanneer ik bij jullie op bezoek ben, hebben we het regelmatig over hoe je dit dan het beste kan aanpakken.

Makkelijker gezegd, dan gedaan

Die open vragen zorgen ervoor dat jouw consumenten, volgens de theorie van Anton, de directeur van de lagere school De Klimop, kan laten glanzen. Toch is het stellen van open vragen in de praktijk nog lastig, ook voor ons. Een tijd geleden stelde ik de vraag aan leden of zij behoefte hebben aan informatiebijeenkomsten. Het antwoord was volmondig “ja”, maar je voelt het misschien al aankomen. We werden buitenspel gezet, omdat we met deze vraag niet wisten of en wanneer dit dan uitkomt. Achteraf blijkt dat de behoefte er wel is, maar een bijeenkomst in Zeist teveel tijd in beslag neemt.

Wij gaan het ook anders doen

Daar hebben wij van geleerd en daarom stelden wij na het ledenevent in november de vraag aan onze leden: “hoe helpen wij jou in de praktijk om richting de toekomst te denken en te doen?” Jullie antwoord: met regionale bijeenkomsten op een tijdstip waarop ik niet in de winkel sta. Het resultaat: de regiobijeenkomsten zitten bijna vol en het animo is groot. We hebben nog een paar plekken vrij! Heb jij je al aangemeld? Ik ben er in ieder geval bij op 26 maart en 3, 24 en 30 april!

Meld je aan voor een bijeenkomst

Tags
Contactpersoon
Sander van der Nol
Sander van der Nol
Regioadviseur Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant
06 14 990 024

Recent nieuws

 • open

  Status cao-onderhandelingen

  Nieuws
  Vandaag, 23 mei 2018
  Op 18 mei onderhandelden werkgevers en werknemers over een nieuwe cao Fashion, Sport & Lifestyle. Op 4 juni is een volgende ronde gepland, waarbij INretail de leden vertegenwoordigt in de gesprekken met vakbonden De Unie, CNV en Vakbond AVV.
  Status cao-onderhandelingen
 • open

  Van emotie kun je niet eten

  Nieuws
  Gisteren, 22 mei 2018
  Het valt niet te ontkennen. Het eerste kwartaal was voor de Nederlandse schoenenbranche ronduit slecht. Met name voor de fysieke winkels. Toch verbaas ik mij over de paniekreacties, vooral van leverancierszijde.
  Van emotie kun je niet eten
 • open

  Paniekvoetbal brengt niets

  Nieuws
  Gisteren, 22 mei 2018
  Nu de voetbalcompetities ten einde lopen, merk ik dat er vaak sprake is van een hoop ‘gedoe’. Met name in plaatsen en regio’s met betaalde voetbalclubs of op hoog niveau spelende amateurverenigingen die in het voorbije seizoen onder de maat hebben gepresteerd en daardoor zelfs degraderen.
  Paniekvoetbal brengt niets
 • open

  Bijl Blogt: De impact van de afroep economie

  Nieuws
  vrijdag, 18 mei 2018
  Door de inzet van technologie kan een klein project al snel een impactvolle beweging worden. Dankzij de technologische mogelijkheden ontstaat er in een hoog tempo een krachtige nieuwe economie, genaamd de afroep economie.
  Bijl Blogt: De impact van de afroep economie

Gerelateerd aan dit artikel

Delen