Geen vraag te gek
088 973 06 00

Maak werk van provinciaal retailbeleid

Heb jij je stembiljet al klaarliggen? 20 maart zijn de verkiezingen voor de nieuwe Provinciale Statenleden. Deze verkiezingen raken de retail. De provincie is immers verantwoordelijk voor de ruimtelijke ordening. In Nederland willen wij vitale dorpskernen en bruisende binnensteden. En het is juist de detailhandel die bijdraagt aan levendige en aantrekkelijke dorpen en steden.

Wij knokken,...

Wij benaderen alle provinciale politieke partijen van de twaalf provincies met één heldere boodschap: 'Maak werk van provinciaal retailbeleid!'. Lees hier ons verhaal.

Een goede politieke visie én goed beleid op zowel provincie- als gemeenteniveau is nodig om problemen te voorkomen en naar een sterke detailhandelsstructuur te streven. Praktisch vinden wij:

  1. Stel je prioriteit op de binnenstad;
  2. Maak bestaande concentraties detailhandel sterker;
  3. Reduceer vierkante meters winkelvloeroppervlakte;
  4. Voorkom toevoegen van meer van hetzelfde aanbod;
  5. Werk per winkelgebied het onderscheidend vermogen (DNA) uit: de consument moet iets te kiezen hebben.

Daarin heeft de provincie een sleutelrol, als regisseur én als kennispartner!

…knok jij mee?

Dat kun je doen door 20 maart naar de stembus te gaan. Wil je zichtbaar meeknokken? Deel dan onze inspanning via jouw social media-kanalen. Jouw netwerk telt, want provinciale politici wonen ook in jouw gemeente en bezoeken ook jouw winkel(gebied).

Meer weten? Neem contact op met jouw regioadviseur!

Maak werk van provinciaal retailbeleid!

 

Het eerste exemplaar van onze brochure ‘Maak werk van provinciaal retailbeleid!’ is door Marcel Evers overhandigd aan Erik van Merrienboer, gedeputeerde Ruimte provincie Noord-Brabant.

Delen