Geen vraag te gek
088 973 06 00

Medewerkers trainen op CBW-erkend? Waarom niet!

In het historische centrum van Assen staat de winkel van Deby en haar man Martin: Ammarens Woondesign. Of nou ja, winkel: “het is meer een huiskamer en ik probeer de gasten te ontvangen zoals ik dat thuis ook doe, mét een lekkere kop koffie of thee. Alleen dán kom je in gesprek en lukt het om met een passend totaal advies te komen.”

Onmisbaar hierin zijn de medewerkers van Ammarens Woondesign. “Het team op de werkvloer is ons visitekaartje. Ik vind het in alle tijden belangrijk om onze mensen te trainen want kennis is macht. Met de juiste kennis en informatie lukt het ze om de consument goed te informeren over de collectie, technische productinformatie, maar ook over onze verkoopvoorwaarden.”

Daarom heeft Deby samen met INretail een CBW-erkend training georganiseerd voor haar team. “Door deze training is er over de kennis van de CBW-erkendvoorwaarden een goede basis gelegd. Vragen en onduidelijkheden werden besproken en daar waar ogenschijnlijk geen vragen waren, bleek het toch fijn alles door te nemen. In de loop van tijd zijn er wel eens reclamaties van consumenten geweest. Zo’n case pakken we dan met het hele team op. We duiken weer even in de voorwaarden om te kijken hoe het ook alweer zit. Het resultaat hiervan is dat mijn team CBW-erkend als vanzelfsprekend kan hanteren in gesprekken met klanten: er is geen twijfel en dat geeft en heel prettig gevoel”.

Dat nog niet elke consument CBW-erkend kent, dat weet Deby ook wel. Toch ziet zij wel de toegevoegde waarde de regeling: “Sowieso is het fijn dat er een organisatie achter je staat waar je support en steun kan halen. Ook voor de consument is deze onafhankelijke oplossing fijn. Maar als je jouw naam verbindt aan CBW-erkend dan moet je als ondernemer wel echt weten wat het inhoudt. En je team dus ook. Hier is voor en door de branche nog veel winst te behalen. Als iedereen CBW-erkend goed kent dan kunnen we het met zijn allen nog beter vermarkten richting de consument. Met zoveel ambassadeurs, daar kan geen reclamecampagne tegenop!”

Wil jij ook een training over de CBW-erkend voorwaarden voor jouw personeel? Dat kan, mail naar ahutten@inretail.nl en we organiseren samen een training voor jouw team! 

Delen