Geen vraag te gek
088 973 06 00

Meekijken en meedenken

Veel variabelen

Terwijl voor de steunmaatregelen van de overheid voor ondernemers in de retail nog steeds de ‘one size fits all’ regel geldt, blijkt deze benadering steeds minder te werken. Er zijn te veel variabelen om retailers te bedienen met algemene maatregelen die de gevolgen van de coronapandemie moeten verlichten. De vraag is dan ook hoe jij je als individuele schoenondernemer met jouw winkel door de crisis slaat. Eén lichtpuntje is dat je er niet alleen voor staat!

Zoveel factoren

Het voortbestaan van jouw schoenwinkel is in deze zware tijd van zoveel factoren afhankelijk, dat de algemene steunmaatregelen van de overheid maar ten dele voor verlichting zorgen. Heb je een grote of een kleine winkel? Ben je pasvormspecialist of heb je een meer modische schoenwinkel? Heb je veel of weinig personeel? Zit je in een huursituatie of is het pand van jou? Staat je winkel in het centrum van een grote stad of in een dorpskern? Allemaal omstandigheden waarmee je rekening moet houden bij het op de been houden van je winkel.

Niet alleen

Die hoeveelheid en verscheidenheid aan variabelen maakt ondernemen in deze crisistijd extra uitdagend en ingewikkeld. Waar kun je kosten besparen en hoe doe je dat zonder minder aantrekkelijk te worden voor de consument? Hoe zet je juist nu je medewerkers in zonder de kans te lopen dat je beste krachten weglopen? Maar, zoals ik eerder al opmerkte: weet dat je er niet alleen voor staat!

Beter voorbereid

Afgezien van het feit dat we bij de overheid blijven strijden voor verdere lastenverlichting, biedt INretail ondersteuning met informatie en advies. Laat ons meekijken en meedenken om je door deze crisis heen te helpen. Daarbij kijken we niet alleen naar de korte termijn, maar vooral ook naar de toekomst. Het is uiteraard niet te voorkomen dat er nog eens zo’n pandemie komt, maar we kunnen schoenretailers wél helpen daar beter op voorbereid te zijn.

Delen